Kent u iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een plekje op het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed.
De internationale conferentie Big Stuff, in oktober 2025, focust op de relatie tussen vaardigheden, kennis en kunde en machines. Presenteert u graag uw ervaring? Een voorstel indienen kan tot 1 november.
Wat is er nodig om een ethische datapraktijk te realiseren voor immaterieel erfgoed? Een gloednieuw rapport van Werkplaats immaterieel erfgoed biedt richting, en interessant leesvoer.
De minister van Cultuur steunt dertien pilootprojecten die inzetten op het behoud van nalatenschappen van hedendaagse Vlaamse kunstenaars.
Wallonië en de Franstalige Gemeenschap (la Fédération Wallonie-Bruxelles) hebben sinds 11 juli een nieuwe regering en een nieuw regeerakkoord. Cultuur en erfgoed worden bevoegdheden die vallen onder ministers van de partij Les Engagés.
Jeugdbewegingen in Vlaanderen, de Sint-Leonardusprocessie van Zoutleeuw, de Hanswijkprocessie in Mechelen en de Sint-Hubertusprocessie in Elewijt zijn nu officieel erkend als immaterieel erfgoed.
Op 18 juni 2024 tekenden de erfgoedcellen en de landelijke dienstverleners present op een contactdag. Het doel? Elkaars werking nog beter leren kennen en nieuwe allianties smeden. Een korte terugblik.
Het participatieve erfgoedproject ‘De Vierkante Kilometer’ van Erfgoedcel Gent en het STAM werd gekroond tot een van de laureaten van de European Heritage Awards/Europa Nostra Awards. Het maakt ook nog kans op de publieksprijs.
Hoe kunnen geschiedenisonderwijs en erfgoed helpen om gevoelens van verbondenheid te creëren in deze complexe tijden? Dat onderzochten collega's Eva en Katrijn tijdens de conferentie '(Be)longing: confronting our memories' van Euroclio.
De Week van de Biodiversiteit (18-26 mei) staat volledig in het teken van biodiversiteit. Het behoud ervan is een cruciale uitdaging. Ook erfgoedorganisaties hebben hierin een rol te spelen.