Hoe kan slow art leerlingen helpen om voor zichzelf te zorgen? In de workshop ‘Thuiskomen in jezelf: een workshop slow art’ gingen een dertigtal leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs aan de slag met oefeningen.
Leerlingen van de lagere school ontdekten tijdens een vipactiviteit van Erfgoedcel Denderland de expo Kunst op Voorschrift. Tegelijkertijd maakten ze kennis met de werking van het psychiatrisch centrum Ariadne.
Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag trapt de nieuwe campagne 'Misschien' af over grensoverschrijdend gedrag.
Het Middelheimmuseum en stad Antwerpen, ZNA en Universiteit Antwerpen zoeken samen naar een verbinding tussen de sites waardoor het museum toegankelijker wordt vanuit het ziekenhuis. Inzet: kunst en landschap voor een betere gezondheid.
Hoe kunnen erfgoedwerkers bijdragen aan een LGBTI-positief klimaat in scholen? Amsab-ISG onderzoekt het tijdens de Erfgoedweken.
De Roadtrip Cultuureducatie van publiq deelt weerom een aantal mooie erfgoedpraktijken met het ruimere culturele veld.
Staat u voor een nieuwe taak in het behoud en beheer van een erfgoedcollectie of wil u de basiskennis leren of herhalen? U vindt vast uw gading in ons jaarlijkse vormingsaanbod 'In Goede Handen', dat in september van start gaat.
Het nieuwe lerend netwerk geeft zuurstof en inspiratie aan zorgverleners en erfgoedwerkers om te werken rond cultureel erfgoed in de context van zorg en welzijn. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze groep?
Door het aanbod te delen wil CHARTER studenten, docenten vormingswerkers en het bredere publiek informeren en inspireren om vorming te organiseren en te volgen.
Een aantal musea programmeerden in het kader van Krokuskriebels een aanbod voor álle families, dus ook voor families met kinderen met een beperking. Op 5 mei, tijdens de Terugkomdag Krokuskriebels, delen ze hun ervaringen.