Beheert u een collectie bibliothecair erfgoed en vulde u de datamonitoring erfgoedbibliotheken nog niet in? Wacht dan niet te lang meer, want de bevraging loopt af op 30 september.
Wat willen jongeren bewaren voor de toekomst (en wat niet)? En hoe zorgen we ervoor dat we hun stem ook daadwerkelijk meenemen in beslissingen over de collecties in kwestie? Een bijeenkomst op 23 september zoekt het uit.
Op het programma deze zomer: de immer woekerende stapel boeken en resem interessante podcasts bemeesteren. Vandaag raden we u een podcast aan die uw aandacht meer dan verdient: ‘Classical Queers’ van Klara.
Organiseert u een activiteit voor Erfgoeddag 2025 en bent u benieuwd naar de spelinteresses van verschillende doelgroepen? Speelgoedmuseum Mechelen weet raad.
In Vlaanderen is wielrennen de sport bij uitstek, maar de geschiedenis van de wielersport is nog grotendeels onbekend en onontgonnen gebied in het wetenschappelijk historisch onderzoek. Brengt u daar op Erfgoeddag 2025 mee verandering in?
Strips en graphic novels lijken zich uitstekend te lenen voor het vertolken van oorlogservaringen en de impact daarvan op het leven van mensen. De redactie van WO2 Onderzoek uitgelicht zocht uit waarom dat zo is.
Hoe ziet de werking van de erfgoedbibliotheken er anno 2024 uit? Om dat te weten te komen, lanceren FARO en de Vlaamse Erfgoedbibliotheken een bevraging bij professionele beheerders van bibliothecair erfgoed.
Uw organisatie checken op toegankelijkheid voor mensen met een verstandelijke beperking? De sociaal-culturele organisatie Pasform biedt ondersteuning.
Bokrijk werkte mee aan een samenleestraject dat FARO met enkele erfgoedpartners realiseerde. Tijdens de Erfgoedweken trokken ze op pad naar OKAN- en Ligoklassen om samen het verhaal 'Een thuis voor Magda' te lezen.
Hoe kan slow art leerlingen helpen om voor zichzelf te zorgen? In de workshop ‘Thuiskomen in jezelf: een workshop slow art’ gingen een dertigtal leerlingen uit het buitengewoon secundair onderwijs aan de slag met oefeningen.