This is not a Game, een bordspel met verhalen van vluchtelingen

'This is not a Game' is een bordspel waarbij leerlingen zich inleven in het verhaal van een vluchteling. Ze doen dit aan de hand van verhaalkaarten en doe-opdrachten die het verhaal vertellen van 14 vluchtelingen, die leefden tussen de middeleeuwen en het heden. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten.

Het bordspel is ontwikkeld voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs en past binnen de eindtermen. Het spel kan met een volledige klas gespeeld worden, in vier groepen. Er zit ook een handleiding bij voor leerkrachten die ondersteuning geeft bij de naverwerking ervan in de klas.

This is not a Game werd ontwikkeld door FARO, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen.

Reductietarief

West-Vlaamse scholen kunnen het bordspel aankopen voor slechts 10 euro. Ook klassen die de tentoonstelling BE.LAND van Vluchtelingenwerk Vlaanderen bezoeken, kunnen van dit reductietarief genieten.

BE.LAND is een rondreizende tentoonstelling die getuigenissen brengt van vluchtelingen en ervaringen met de gastvrijheid van Belgische middenveldorganisaties en vrijwilligers vertelt. 

Praktisch

  • Spelers: een volledige klas, in 4 groepjes
  • Leeftijd: leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs, ook geschikt voor volwassenenonderwijs
  • Prijs: 25 euro, reductietarief van 10 euro voor West-Vlaamse scholen en bezoekers van de BE.LAND tentoonstelling
  • Het bordspel kan besteld worden via www.west-vlaanderen.be/webshop, provincie@west-vlaanderen.be of 0800 20 021.
This is not a game
This is not a Game, een bordspel met verhalen van vluchtelingen
Plaats
Brugge
Uitgever
Provincie West-Vlaanderen
Prijs
25 €
Jaartal
2017