Museum van het gevoel. Musea op de huid van de samenleving

'Museum van het gevoel. Musea op de huid van de samenleving’ neemt de lezer op sleeptouw langs grotendeels onontgonnen terrein: nieuwe vormen van museumbeleving, met (hernieuwde) aandacht voor morele verantwoordelijkheid, engagement, empathie, wijsheid, schoonheid, persoonlijke betekenisgeving, zintuiglijkheid en emotionaliteit. Het rationele, intellectuele museum dat alleen maar objecten bestudeert, is voorgoed passé.

Als u zich afvraagt hoe musea emoties kunnen ‘inzetten’, en waarom dat eigenlijk zou ‘moeten’, dan is dit boek beslist iets voor u.

Voor iedereen die interesse heeft in musea, tentoonstellingen, erfgoedstudies en erfgoed(beleid). Aanbevolen literatuur voor museumprofessionals, (lokale) beleidsmakers, studenten (kunst-)geschiedenis, Cultural Studies en onderzoekers.

Museum van het gevoel’ bevat boeiende interviews met Johan Braeckman, Katleen Gabriels, Miek De Kepper, Luc Martens, Ellen Anthoni, Krist Biebauw, Ann Petermans, Nicolas Rombouts, Barbara Vandendriessche, Luc Verheyen, Sylvie Dhaene & Tine Anthoni.

Het boek 'Museum van het gevoel' is een uitgave van Politeia. ISBN: 978-9-057-18586-1

Museum van het Gevoel
Museum van het gevoel. Musea op de huid van de samenleving
Auteur(s)
Olga Van Oost, Hildegarde Van Genechten en Roel Daenen
Plaats
Brussel
Uitgever
Politeia
Prijs
39 €
Jaartal
2016