Plastics associated with Photographic Materials

Van 14 tot 18 maart 2016 organiseerde het AIC (American Institute for Conservation of Historic and Artistic Works) een symposium en bijhorende workshops rond het thema 'Plastics associated with Photographic Materials'. Dit symposium  vond plaats in het Center for Creative Photography in Tucson, Arizona.

 

De cursus ging dieper in  op de verschillende historische en hedendaagse gebruiken van plastics binnen de wereld van de fotografie, met name bij negatieven en de modernere werken met een plastic drager. Sommige plastic soorten zijn goed gekend en uitgebreid beschreven in de literatuur, maar voor sommige soorten plastics is het behoud en beheer ervan niet duidelijk weergegeven en dus niet voor de hand liggend. Het symposium en de workshops probeerden deze kenniskloof stilletjes te dichten door  recentelijk onderzoek en de laatste nieuwe technieken in het lange termijn bewaren van plastics te tonen aan het aanwezige publiek.

De eerste workshop  'Contemporary Plastic supports' ging over de restauratie van face mounted foto's en hoe deze te bewaren naar de toekomst toe.

De tweede workshop 'Photographic Negatives' stond meer stil bij de determinatie en bewaring van de verschillende plastic soorten.

De cursus en workshops werden afgesloten met een rondleiding in de verschillende restauratie ateliers op de universiteit van Arizona.

 

 

 

Projectresultaten

De samenvattingen van de lezingen kan je downloaden op de website van het AIC.

 

Partnerorganisaties

Het AIC in samenwerking met het CCP. 

Praktische info

Looptijd van
Organisatienaam
The Foundation of the American Institute for Conservation of Historic and Artistic Works, in collaboration with the Center for Creative Photography
Contactpersoon
Sofie Meuwes
Adres
Fotomuseum, Waalse kaai 47, 2000 Antwerpen
Telefoon
032429317
Financieringsbron(nen)

Agentschap Kunsten & Erfgoed