Dertig jaar geleden, in 1988, schonk architect Léon Stynen (1899-1990) zijn volledige archief aan het Antwerpse provinciebestuur. Deze verjaardag vormt een prima aanleiding om het oeuvre van de modernistische architect via tal van activiteiten in de kijker te plaatsen.
Het pilootproject Wijzer Waarderen werkt aan een praktisch waarderingskader, een gemeenschappelijk discours en een gedeelde terminologie door en voor erfgoedbibliotheken. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek is op zoek naar nieuwe deelnemers én houdt u op de hoogte.
Ook tijdens de zomermaanden wordt de FARO-bibliotheek verder aangevuld met nieuwe aanwinsten. In dit blogbericht stellen we enkele in het oog springende boeken aan u voor.
Met de steun van de Stichting Nottebohm bieden de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Museum Plantin-Moretus een reisbeurs aan om onderzoek naar de geschiedenis van het gedrukte boek in Antwerpen (15e-18e eeuw) te stimuleren.
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om een kwaliteitslabel toe te kennen aan de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Brussel (Erasmushogeschool Brussel).
Deze zomer loopt in de Maurits Sabbebibliotheek een tentoonstelling over Hildegard van Bingen en de Dendermonde Codex. Interessant is ook dat KU Leuven Bibliotheken tegelijkertijd een online tentoonstellingsplatform lanceert, EXPO.
Eind 2017 lanceerde Plantentuin Meise het DoeDat-crowdsourcingplatform. Crowdsourcing, inderdaad, want voor de digitalisering van zijn herbarium doet de Plantentuin beroep op het brede publiek.
Benieuwd naar de nieuwste aanwinsten uit de FARO-bibliotheek? In dit blogbericht stellen we enkele in het oog springende boeken aan u voor.
De rondreizende fototentoonstelling ‘Boeken met een hoek af’ is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek om het brede publiek te laten kennismaken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben.
Iedere week wordt de FARO-bibliotheek verder aangevuld en verrijkt met nieuwe aanwinsten. Om u op de hoogte te houden van die nieuwe oogst, vindt u vanaf nu op deze blog regelmatig een aantal interessante leestips.
Om u op weg te helpen bij het inventariseren van uw kostuumcollectie maakten Het Firmament, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Resonant een gratis digitaal draaiboek.
Kent u #ColorOurCollections al? Erfgoedinstellingen van over de hele wereld maken kleurplaten van hun collectiestukken en delen ze met de hashtag #ColorOurCollections. Haal dus dat creatief talent in u boven en ga ermee aan de slag.