Inspiratiesessie Diksmuide I terugblik

Onze allerlaatste Erfgoeddag inspiratiesessie in thema van ‘Kiezen’ vond eind oktober plaats in de raadzaal van het stadhuis van Diksmuide. Deelnemers volgden er voorstellingen door Stads- en OCMW-archivaris Chris Vandewalle, Sandrin Coorevits en Katrien Goudeseune van Yper Museum.

Case verhalenkelder Diksmuide

Stads- en OCMW-archivaris Chris Vandewalle gaf een rondleiding doorheen de verhalenkelder. In die kelder wordt het archief van de stad op een frisse manier gepresenteerd en kan je als het ware de ‘verhalenschat’ van de streek ontdekken.

Case Yper Museum

Sandrin Coorevits en Katrien Goudeseune kwamen in Diksmuide vertellen over het ontstaansproces van het nieuwe Yper Museum. Want samen bouwen aan een nieuw museum, hoe doe je dat?

  • Herbekijk de volledige presentatie hier.

Brainstorm: op naar een actieve activiteit!

Elke inspiratiesessie rondden we af met een brainstormsessie waarin we in groepjes al even nadachten over mogelijke activiteiten. Een selectie van die output kan je op Facebook en Twitter nalezen onder #EGDinspiratie.

Meer toelichting rond het thema 'Kiezen' en de praktische leidraad vind je hier. Je kan de inspiratiebrochure hier digitaal doornemen.

 

------

Eerder in deze reeks: