Inspiratiesessie Oudenaarde I terugblik

Woensdag 13 september 2017 waren we te gast in MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen voor de tweede editie van de Erfgoeddag 2018 inspiratiesessies.

Binnen deze reeks nodigen we telkens enkele sprekers uit die ons toelichten hoe zij omgaan met het thema kiezen. In Oudenaarde waren dat Hilde Avet van MOU en Maarten Buytaert van Go technisch atheneum Lokeren.

Case MOU Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen

In een gegidste rondleiding lichtte Hilde Avet van MOU ons toe welke keuzes het museum de afgelopen jaren gemaakt heeft op vlak van collectiepresentatie. Zo kwamen er interactieve draaiblokken of werd de lokale band op een creatieve manier versterkt door mensen uit de streek te laten figureren als historisch relevante figuren en die foto's centraal te presenteren in het museum.

Case Lokeren en de Wereld

Maarten Buytaert is OKAN onderwijzer in het Go technisch atheneum Lokeren. Hij kwam duiding geven bij een project waar zijn leerlingen creatief aan de slag gingen in het Stadsmuseum Lokeren. Zij maakten zo een succesvolle keuze voor diversiteit en het ‘omdraaien van perspectief’. Leerlingen van een andere cultuur kwamen er hun verhaal vertellen, gelinkt aan een erfgoedobject. De apotheose werd een eigen tentoonstelling in het stadsmuseum van Lokeren in maart 2017.

  • Herbekijk de volledige presentatie hier.

Verdere toelichting rond het thema Kiezen en de praktische leidraad kan je hier vinden. Neem de inspiratiebrochure hier digitaal door. Benieuwd naar meer? Je kan nog een inspiratiesessie volgen in Diksmuide en Borgloon.

 

------

Eerder in deze reeks:

Binnenkort te verwachten:

  • Inspiratiesessie Mechelen I terugblik
  • Inspiratiesessie Brussel I terugblik
  • Inspiratiesessie Diksmuide I terugblik
  • Inspiratiesessie Borgloon I terugblik