Van 10 tot 18 februari 2018 vindt de negende editie van Krokuskriebels plaats. Meer dan 100 musea in Vlaanderen en Brussel gooien tijdens de krokusvakantie de deuren wagenwijd open voor gezinnen met jonge kinderen.
Een vitrine vol jurkjes, op een straathoek ergens in Vlaanderen: met gepaste trots presenteren we u het beeld dat deze 18e editie van Erfgoeddag zal kleuren. Het campagnebeeld kwam er na een publiekswedstrijd.
Zondag 22 april 2018 is het Erfgoeddag, deze keer met als thema ‘Kiezen’. Wil jij je collectie en werking tijdens Erfgoeddag ook in de kijker plaatsen? Dien dan vanaf nu je activiteit in! Inschrijven kan tot 14 februari 2018.
‘Take Care’ was een participatieproject van MUS-E Belgium en FARO. Het project richtte zich op 17-jarigen en vertaalde het persoonlijke erfgoed van mensen in een creatie.
'Kiezen', da's het centrale thema van Erfgoeddag, op zondag 22 april 2018. Een campagnebeeld is er nog niet, maar daar kan jij misschien verandering in brengen!
Op 20 juni 2017 hadden de zorg- en de kunstensector tijdens het colloquium 'De helende kracht van kunst' een uitwisseling over wat ze voor elkaar kunnen betekenen. FARO bundelde de meest opvallende uitspraken van het voormiddagprogramma in een verslag.
Zondag kunt u voor de 29e keer honderden monumenten, historische landschappen, archeologische sites en varend erfgoed gaan bewonderen. Dit jaar valt Open Monumentendag voor de eerste keer samen met de Dag van de Architectuur.
Dit weekend, op 3 en 4 juni, kunt u terecht in bijna 600 gebedshuizen van allerlei pluimage. Onder het motto 'Zet de stenen in beweging' zet dit evenement de dynamiek en diversiteit van het religieus erfgoed in de kijker.
587 erfgoed- en zorginstellingen vierden op zondag 23 april de 17e editie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Naar schatting werden er zo’n 240.000 bezoekers geregistreerd.
Erfgoeddag, nu zondag, biedt zo’n 800 gratis activiteiten aan. Raadpleeg het volledige programma op www.erfgoeddag.be en trek eropuit!
Donderdag 20 november reikte Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk 2013-2014 uit aan FMDO (Federatie van Marokkaanse en mondiale democratische organisaties) .
Op zondag 26 april 2015 vindt de vijftiende editie van Erfgoeddag plaats met als thema ERF! Zin om aan Erfgoeddag 2015 deel te nemen en uw collectie en werking in de kijker te plaatsen? Vergeet dan niet om uw activiteit ...