Twintig kaarsjes voor Erfgoeddag. Het aftellen is begonnen!

Tien kaarten voor tien bijzondere momenten. Thema 'verjaardag'. Ontwerp: Miel Vandepitte

De 20e editie van Erfgoeddag, dit jaar op zaterdag 24 én zondag 25 april, wordt ongetwijfeld bijzonder. Niet alleen door de strenge coronamaatregelen, maar – vooral – door de kwaliteit van het aanbod.

Benieuwd naar het programma? Surf dan snel naar Erfgoeddag.be. Daar vindt u een overzicht van de naar schatting 600 activiteiten die plaatsvinden bij 800 archieven, musea, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen, heem- en familiekundige kringen en andere erfgoedorganisaties. Alles samen goed voor een gevarieerd Erfgoeddagprogramma dat nog steeds in beweging is. Hou de website in de gaten voor de meest recente updates. Stel uw eigen activiteitenoverzicht samen en vergeet vooral niet te reserveren! 

Een dikke pluim voor alle organisatoren

Zoals u weet, heeft de pandemie ook vandaag nog een grote impact op de voorbereidingen van Erfgoeddag. Een reden te meer om dit jaar extra trots te zijn op alle deelnemende organisaties. Zij zetten immers tal van 'alternatieve' - lees: coronaveilige - activiteiten op touw die u mee naar buiten nemen of die u, veilig van achter uw telefoon- of computerscherm, Erfgoeddag laten beleven.

Musea en andere tentoonstellingsplekken blijven open en kunnen dus iets makkelijker een activiteit in een veilige context aanbieden. Activiteiten die niet konden worden aangepast aan de huidige coronamaatregelen werden afgelast.

Om de deelnemers optimaal te ondersteunen bij hun voorbereidingen, organiseerde FARO tal van informatiesessies. We stelden ook een handige gids samen, boordevol tips en aanbevelingen.

Wedstrijd: waarheid of leugen?

Speciaal voor de 20e editie van Erfgoeddag nodigen we u uit om in uw geheugen te duiken. In de laatste twintig dagen voor Erfgoeddag verschijnt er dagelijks een nieuwe stelling op erfgoeddag.be. Deze stellingen komen van de erfgoedorganisaties die Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel de afgelopen twintig jaar mee-maakten. Is de gepresenteerde stelling waar of niet waar? U kunt elke dag opnieuw uw kans wagen en een mooie prijs in de wacht slepen. Veel succes!

Foto: Miel Vandepitte maakte deze kaart met als thema 'verjaardag' in de reeks 10 kaarten voor bijzondere momenten.

tine vandezande