Op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, stond in Ieper de studiedag 'Does sex matter?' op het programma, over vrouwelijke kunstenaars en genderdiversiteit in musea en de kunstwereld. Leest u even mee?
Wil u in uw erfgoedorganisatie ook inzetten op burgerwetenschap maar zit u nog met vragen? Kom dan naar de workshop 'Gedeelde uitdagingen' op 31 mei, georganiseerd door Scivil.
In het kader van de diversiteitswerking van FARO gingen we in gesprek met drie FOMU-medewerkers over twee cases: 'Masculinities' en het aankoopbeleid van de FOMU-collectie.
Eind april riepen we u op samen met ons Erfgoeddag 2022 te evalueren. Was het experiment met de Erfgoeddag-week met klasbakken en vipactiviteiten geslaagd? Na de evaluatie komen de resultaten, en wat voor mooie resultaten!
Erfgoeddag bracht dit jaar een primeur, namelijk de Erfgoeddag-week met klasbakken en vipactiviteiten. Een nieuwe aanpak vraagt om evaluatie. Geeft u daarom uw mening en ervaringen aan ons door? Dan zorgen wij voor een stevige toekomstvisie.
Het MSK Gent lanceerde begin februari een LGBTQI+ museumtour. Een uitgelezen kans voor FARO om de werking rond (gender)diversiteit verder uit te diepen. We nemen u mee op een boeiende rondleiding.
Het voorbije najaar evalueerde het onafhankelijke onderzoeksbureau Profacts Erfgoeddag. Bent u benieuwd naar de resultaten? En welke toekomst wenkt?
In aanloop naar het Groot Onderhoud bevroeg FARO een rits erfgoedmedewerkers over erfgoededucatie en de samenwerking met onderwijs. Het resultaat van deze focusgesprekken kunt u nu nalezen.
FARO werkt momenteel hard aan een diversiteitsplan en gaat daarbij op zoek naar artikels of documentaires die ons inspireren. Deze keer nemen we De Grote Gendershow onder de loep. De belangrijkste boodschappen delen we graag met u.
De coronacrisis bracht naast heel wat uitdagingen ook enkele inspirerende praktijken met zich mee. In deze blogreeks zetten we enkele daarvan in de schijnwerpers. Vandaag: FEN Vlaanderen met de audioplayer FEN-Music.
De coronacrisis bracht naast heel wat uitdagingen ook enkele inspirerende praktijken met zich mee. In deze blogreeks zetten we enkele daarvan in de schijnwerpers. Vandaag: Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei met Iedereen Wiki.
De evaluatie van Erfgoeddag loopt op volle toeren. Bent u lid van een vrijwilligersvereniging en kunt u zich eind november vrijmaken om in een focusgroep uw toekomstvisie voor Erfgoeddag met ons te delen? Laat van u horen!