Doe mee aan de Museum Product Award 2018

Vuurwerk, CC0 Creative Commons

Derde keer, goeie keer! Met een prijzenpot om ù tegen te zeggen (met onder meer een reis naar en verblijf in het VK, en de deelname aan de Association for Cultural Enterprises Conference & Trade Show) wordt de jaarlijkse strijd om de Museum Product Award nog spannender dan voorheen.

FARO en ICOM Belgium Flanders slaan naar goede gewoonte opnieuw de handen in elkaar en zetten de museumwinkels en hun aanbod in de kijker met de uitreiking van de Museum Product Award (MPA). De winnaar wordt traditiegetrouw bekendgemaakt tijdens het Groot Onderhoud, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 9 november 2018 in het Vlaams Parlement in Brussel. Tussen twee haakjes: bent u al ingeschreven?

Traditiegetrouw schrijven we, en dat is ook zo. Het is in 2018 al de derde keer dat we deze wedstrijd houden. Vorig jaar won Bokrijk, het jaar ervoor viel het Museum Plantin-Moretus in de prijzen. Een mooie trofee, felicitaties en schouderklopjes van de collega’s en veel zichtbaarheid waren tot dusver de prijzen waarmee de laureaten terug naar huis gingen.

Logo ACE

Prijzenpot

Dat wordt dit keer anders. En hoe! Voor deze editie werken we samen met de Association of Cultural Enterprises (ACE). Zij organiseren de Best Product Awards voor museumwinkels uit het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Welnu, lees dit heel aandachtig: de winnaar van de Museum Product Award mag in maart 2019 kosteloos deelnemen aan de ACE 2019 Conference & Trade Show in Brighton. Zijn/haar product of productrange (dat bestaat uit minstens drie producten rond eenzelfde werk/thema uit de collectie/tentoonstelling) krijgt een plaats binnen de wedstrijd van de Best Product Awards. Om de deelname mogelijk te maken voorziet ICOM Belgium Flanders in een reisbeurs ter waarde van 500 euro en draagt ACE de inschrijvingskost van 400 euro.

En alsof dat nog niet genoeg is verzekeren alle deelnemers van de MPA zich van een plaats tijdens de studiedag Productontwikkeling voor museumwinkels. Die plannen we in het voorjaar van 2019. Hou deze website in de gaten.

Net zoals de voorbije twee jaar kunt u snel en eenvoudig deelnemen. Hoe?

  1. Stuur een sterk op zichzelf staand product of productrange uit de museumwinkel in. Dat doet u tot uiterlijk 4 november naar: FARO, t.a.v. Roel Daenen, Priemstraat 51, 1000 Brussel. U kunt uiteraard ook langskomen met uw kostbaarheden.
  2. Stuur uw ingevulde productfiche naar: roel.daenen@faro.be, eveneens tegen uiterlijk 4 november. De lege fiche haalt u hier op.

Ingezonden producten worden niet teruggestuurd maar worden, net zoals de voorbije jaren, verloot in het kader van de publiekscampagne van Erfgoeddag.

Dat de beste prijs moge winnen!

Afbeelding: CC0

Roel Daenen