Het initiatief nodigt erfgoedbeheerders en -organisaties, erfgoedgemeenschappen en -liefhebbers, fotografen en Wikipedianen uit om samen het erfgoed en de erfgoedzorg in Vlaanderen online te ontsluiten.
‘Pasteykens’, ‘toerten’ en ‘potagie’ zijn de blikvangers in de 17e-eeuwse keuken. Deze en andere bereidingen zijn in een hedendaagse vorm terug te vinden in de nieuwe culinaire inspiratiegids 'Barok koken met een twist'.
Op zondag 26 augustus geeft de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het cultuurseizoen. Met een infomarkt en gratis optredens op 25 locaties in het centrum van Antwerpen. Ook uw organisatie kan erbij zijn.
Kent u Erfgoeddoel al? 32 ‘goede doelen’ uit de cultureel-erfgoedsector dingen hiermee naar de belangstelling en de steun van de burger. Zopas is de nieuwe brochure uit.
De Gentse stripauteur Pieter De Poortere kent u ongetwijfeld van zijn wereldberoemde antiheld Boerke. Zopas is ‘Boerke kijkt kunst’ verschenen, en hierin flaneert de sympathieke boer met nieuwsgierige blik door het museum.
Drie jaar na ‘Ben ik familie van?’, het genealogisch kinderprogramma op Ketnet, gaat een nieuw genealogisch televisieprogramma in première: ‘Het zit in de familie’.
'Wiki Loves Heritage', de opvolger van 'Wiki Loves Art', nodigt erfgoedbeheerders en -organisaties, erfgoedgemeenschappen en -liefhebbers, fotografen en Wikipedianen uit om samen erfgoed online te ontsluiten onder een vrije licentie. Doe mee!
Ook u kent ongetwijfeld de zegswijze ‘een aanbod dat u niet kunt weerstaan’. Als u ‘in de communicatie zit’, geldt dit beslist voor de komende Communicatiekliniek, op 13 juni e.k. Dat is het belangrijkste communicatieleer- en overlegmoment voor de zomervakantie.
Op Klara kunt u dezer dagen naar een bijzondere radioreeks luisteren. Producer Liesbet Vereertbrugghen verzamelde zestig verhalen waarin de roos - of Rosa - van de partij is. Daarbij maakt ze vaak en graag een uitstapje naar de cultureel-erfgoedsector.
Twee jaar geleden kon u zeventien weken lang, twee keer per week, op Iedereen Beroemd (één) het wedervaren volgen van Ief Postino. Het programma won deze week de prestigieuze Europese Unie Prijs voor Cultureel Erfgoed - Europa Nostra Award.
Dinsdag hielden de Cultuurministers van Vlaanderen en Wallonië in Brussel samen de MuseumPASSmusées boven de doopvont. Het is - in veel opzichten - een primeur voor ons land, dertig jaar na de start van de succesvolle Nederlandse Museumkaart.
Eerder deze week werd bekend dat Nele Hendrickx (°1976) op 25 juni begint als directeur van het Antwerpse Letterenhuis. Zij was sinds 2013 uitgever bij uitgeverij De Geus. Hendrickx volgt Leen van Dijck op, die op 1 juni met pensioen ...