Op 5 februari gaat de nieuwe Heerlijk Helder-campagne van start. Die is begonnen als een item over (on)begrijpelijke taal op Radio 1, en krijgt nu van de Vlaamse overheid een flinke duw in de rug.
Kent u Folio al? Dat is de krachtenbundel van zo maar even 32 Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Folio wil uw mening leren kennen, om haar werking – en die van de leden – te verbeteren.
In het septembernummer van 'faro' kon u meer lezen over het verrassende en omvangrijke erfgoed dat met Reynaert de Vos te maken heeft. En zopas verscheen ‘Vossensprongen’, een “piepklein gratis vossenboek”.
Tijdens het Groot Onderhoud afgelopen vrijdag werd de Museum Product Award voor de tweede keer uitgereikt. De winnaar? Het zuurdesembrood van Openluchtmuseum Bokrijk.
Vrijdag vindt de zevende editie van het Groot Onderhoud plaats, hét ontmoetings- en netwerkmoment voor de cultureel-erfgoedsector. Hopelijk bent u ingeschreven, want het evenement is volzet.
Binnen een veertigtal dagen schiet het Europees Jaar (EYCH2018) zich op gang. Zaterdag kon u op Klara een interessante uitzending beluisteren met twee kenners van (de geschiedenis van) Europa en de Europese Unie.
Vandaag staat u bij het Gruuthusemuseum voor een gesloten deur. Het Brugse museum is sinds 1 juli 2014 gesloten wegens renovatie. In het voorjaar 2019 zal het opnieuw openen, in een heel andere setting.
We tellen stilaan af naar het Groot Onderhoud, op vrijdag 1 december. Samen met ICOM Belgium Flanders en Ecolife zet FARO een nieuwe editie van de Museum Product Award op.
‘Iets doen’ met collecties kan vaak op een heel creatieve manier. Zo laat het Huelgas Ensemble u kennismaken met muziekdrukken van Christoffel Plantin, uit de collectie van het Museum Plantin-Moretus.
Op 31 oktober is het precies vijfhonderd jaar geleden dat Martin Luther zijn beroemde 95 stellingen aan de kerkdeur van Wittenberg spijkerde. Radiozender Klara wijdt een week lang aandacht aan zijn gedachtegoed.
ValuesTV is een nieuw crossmediaal (versta: tv, radio, print, website enz.) platform dat vanaf 1 januari 2018 met een eigen programma ook visibiliteit zal bieden aan de cultureel-erfgoedsector.
In de kelder van het Marc Sleen Museum is het atelier van de vorig jaar overleden stripauteur gereconstrueerd. Dat gebeurde ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Nero.