Heeft u plannen om iets te doen met een (erfgoed)organisatie in Nederlands Limburg, Brabant of Zeeuws-Vlaanderen? Dan moet u beslist even deze bijzondere oproep van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren bestuderen.
Het Rockoxhuis kent u ongetwijfeld. Maar sinds zaterdag heet dat museum het Snijders&Rockoxhuis. Het werd uitgebreid met het belendende pand en voorzien van een nieuwe, passende naam.
Gambaspeler Thomas Baeté wekt de 17e-eeuwse muzieksalons van de Antwerps-Portugese familie Duarte weer tot leven in AMUZ en in het vernieuwde Snijders&Rockoxhuis.
2018 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. In essentie is het een uitnodiging om uw collecties en werking op de (Europese) agenda te zetten. U staat er echter niet alleen voor.
Op 12 februari is het exact twintig jaar geleden dat in Antwerpen het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek van start ging. “Met weinig middelen en veel overtuiging”, aldus het persbericht. Komt u ook naar het verjaardagsfeestje?
Het is u vast ook al overkomen. U leest iets, maar begrijpt helemaal niet wat er staat. U leest het nog eens. Mogelijks brengt de zoveelste poging soelaas. Als dit herkenbaar is, kunt u daar iets nuttigs mee doen.
Eind dit jaar komt er een einde van de vierjarige herdenking van WOI. Tot dan blijven we u regelmatig wijzen op interessante initiatieven en lezenswaardige publicaties. Zoals ‘Berlin Avenue. Op het ritme van het trommelvuur’, een strip van Marcel Rouffa.
20 maart. Die dag staat met stip in uw agenda aangekruist. Tenminste, als u met communicatie(beleid) bezig bent, of communicatie in uw werking belangrijk vindt. Dan vindt Publiek18 plaats, opnieuw in de Gentse Minardschouwburg.
De Brusselse museale kroon blinkt sinds begin deze week opnieuw weer net ietsje harder. De opstelling van het Museum van de Nationale Bank is volledig vernieuwd.
Op 5 februari gaat de nieuwe Heerlijk Helder-campagne van start. Die is begonnen als een item over (on)begrijpelijke taal op Radio 1, en krijgt nu van de Vlaamse overheid een flinke duw in de rug.
Kent u Folio al? Dat is de krachtenbundel van zo maar even 32 Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Folio wil uw mening leren kennen, om haar werking – en die van de leden – te verbeteren.
In het septembernummer van 'faro' kon u meer lezen over het verrassende en omvangrijke erfgoed dat met Reynaert de Vos te maken heeft. En zopas verscheen ‘Vossensprongen’, een “piepklein gratis vossenboek”.