Communicatienieuws!

Man met een brief, anoniem, 1667-1714. Rijksmuseum, Rijksstudio

Als u professioneel of vrijwillig met ‘communicatie’ bezig bent, hebben we nieuws voor u. Over de VRT, de FARO-collegagroep communicatie en een nieuwe basisopleiding. Leest u dus vooral verder.

Als trouwe bezoeker van deze website weet u dat we hier geregeld berichten over de VRT; over interessante programma’s die onze cultureel-erfgoedinstellingen voor het voetlicht halen, redactionele items en de voortgang van de samenwerking tussen de openbare omroep en de brede cultuursector. Welnu, zopas is er een nieuw overzicht gepubliceerd met contactpersonen ‘voor cultuur’ binnen de verschillende redacties van de radio- en televisienetten. Die haalt u hier op. Let wel, het is aan te raden deze contacten niet met ‘bulk’ te overladen, maar gericht en op maat te benaderen. We herinneren in dat verband graag aan het artikel in faro | tijdschrift over cultureel erfgoed‘Zonder de media besta je niet!’.

Collegagroep COM

In oktober hadden we niemand minder dan Noël Slangen bij ons te gast. Hij trapte met een scherpe lezing – gevolgd door een spervuur van vragen – de collegagroep COM af. Na de analyse van de input van de deelnemers presenteren we u nu de eerste echte collegagroep. Handen uit de mouwen dus. Het thema? Communicatiebeleid en -planning. Ontdek het programma, wie, wat, waar en wanneer en schrijf snel in. Het aantal plaatsen is beperkt.

Nieuwe opleiding COM

Ten slotte wijzen we u ook graag op de vijfdelige basisopleiding Communicatie voor cultureel-erfgoedorganisaties, die we i.s.m. Kortom, Socius, De Ambrassade en Herita aanbieden. Wil u echt werk maken van een communicatiebeleid? Dan is dit alvast een uitstekend begin!

Foto: Man met een brief, anoniem, 1667-1714. Rijksmuseum, Rijksstudio

Roel Daenen