Collegagroep COM - Communicatiebeleid

Wie professioneel aan communicatie ‘doet’ zal het ongetwijfeld beamen. Communicatie is een essentiële en cruciale activiteit van elke erfgoedinstelling. Al is uw inhoud – denk aan tentoonstellingen, evenementen, projecten, digitale initiatieven – nog zo geweldig en onweerstaanbaar, wanneer de communicatie rammelt, laat zich dat gegarandeerd voelen. Niet alleen in een lage(re) publieke belangstelling, maar ook – en veel erger, op langere termijn – in het imago van uw huis. Communicatie vraagt met andere woorden een planmatige en deskundige aanpak; we kunnen het niet genoeg herhalen.

Deze eerste Collegagroep COM is het vervolg op de aftrap in oktober. Toen vroegen we communicatiegoeroe Noël Slangen om ons een spiegel voor te houden. U kon na afloop uw noden en behoeften kenbaar maken. Stak er met kop en schouders bovenuit: de vraag naar kennis en expertise over het werken aan een gedragen communicatiebeleid.

Tijdens deze eerste bijeenkomst trappen we af met een bijdrage van communicatiedeskundige Eric Goubin (Thomas More-Memori & Kortom, auteur van het geprezen Tante Mariette en haar fiets). Hij schetst een bruikbaar denkkader voor communicatiemedewerkers en wijst op de gevaren.

Aansluitend geven vier communicatiewerkers hun inzichten. Recht uit de praktijk. Ook benieuwd naar wat deze collega’s te vertellen hebben?

  • Michaël Mariën, die bij het Gents Universiteitsmuseum instaat voor de marketing, communicatie en interactie.
  • Lieve De Saedeleer, communicatieverantwoordelijke van de Erfgoedcel Kempens Karakter.
  • Eline Verbauwhede, persverantwoordelijke en Peter Aerts, teamleider marketing, communicatie & publiekswerking van S.M.A.K.
  • Michelle Coenen, Expert communicatie / sponsoring en fondsenwerving / Vriendenwerking  van het Museum Hof van Busleyden.

En … omdat we toch ‘onder ons’ zijn, kan u uiteraard naar hartenlust vragen stellen. Eindigen doen we met een broodjeslunch.

P.S. Aansluitend is er in de namiddag de Collegagroep Digitale Participatie. Daarvoor kunt u hier inschrijven.

Praktisch: van 9.30 uur (onthaal, start 10.00 uur) tot 12.30 uur (lunch).

Praktische info

Begindatum
Locatie
Museum Hof van Busleyden, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen
Prijs
15 euro
Neemt u ook deel aan de collegagroep Digitale Participatie in de namiddag? Dat kan! U betaalt dan niets extra, maar u moet zich wel apart registreren.
Deelnemers
Max. 100 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Manager communicatie, pers en partnerships | hoofdredacteur faro
T
02 213 10 73

Elders op FARO

Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij ...