Tijd voor het Groot Onderhoud

Groot Onderhoud 2018

Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan waarin u de hartslag van het cultureel-erfgoedveld voelt kloppen rond het thema ‘participatie’. Hoe denken u en uw collega's nu werkelijk over deze nieuwe basisfunctie in het erfgoedwerk? En hoe wordt deze opdracht omgezet naar de praktijk?

Tijdens het Groot Onderhoud gaan we op zoek naar antwoorden op deze en tal van andere vragen over participatie. De voorbije jaren is er - dankzij vele collega's in het veld - immers al flink wat terrein verkend. Maar dat bracht tegelijk ook heel wat vragen aan de oppervlakte. Daar willen we op 9 november samen met u dieper op ingaan.

In de voormiddag geven we het podium aan een panel dat zich buigt over een aantal fundamentele bezorgdheden, zoals de rol van de erfgoedexpert. Hoe verhoudt hij of zij zich t.o.v. andere betrokkenen in tijden van participatie en cocreatie?

In de namiddag zoomen de keuzesessies in op wat participatie kan betekenen voor verschillende aspecten van de erfgoedwerking. We leggen daarbij een behoorlijk sterk accent op participatie op het niveau van de organisatie. Want iedere medewerker of dienst is betrokken partij als het om participatie gaat. Maar dat eist vaak de nodige veranderingen in organisatiecultuur.

Bekijk het volledige programma en schrijf nu in! Dan kunt u als eerste uw keuze maken voor de namiddagsessie.

Uiteraard zorgen wij die dag ook voor de nodige verfrissende en verwarmende momenten om bij te praten (of voort te discussiëren) met andere collega’s in het veld.

Van harte welkom!

Hildegarde Van Genechten