Erfgoeddag ’22: start alvast de samenwerking op

Foto: Mwesigwa Joel via Unsplash

FARO lanceerde nog maar pas de inspiratiebrochure Erfgoeddag. Wie al in de digitale versie van de brochure kon snuisteren, kon erin lezen dat ‘Erfgoeddag maakt school’ in 2022 niet alleen een offensief plant op zondag 24 april. Ook de daaropvolgende week, van 25 tot 29 april ’22, is er Erfgoeddag, maar dan specifiek gericht op het onderwijs.

‘Erfgoeddag maakt school’ kan ook voor u het uitgelezen moment zijn om projecten en samenwerkingen met onderwijs in het voetlicht te zetten. Voor het grote publiek of als toonmoment in de betrokken school. Die samenwerking met scholen kunt u nu opstarten, en meer nog, u kunt daarin worden begeleid!

Het samenwerkingsverband ‘Buurten met erfgoed’ biedt namelijk een train-de-trainer aan waarin u leert hoe u zowel lagere als secundaire scholen kunt benaderen om samen met andere lokale erfgoedpartners een traject te realiseren rond het erfgoed aanwezig in de schoolbuurt.

Op 17 september gaat de train-de-trainer van start. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, dus snel zijn is de boodschap. Lees hier alles over de train-de-trainer ‘Buurten met erfgoed’.

Foto: Mwesigwa Joel via Unsplash

Hildegarde Van Genechten