Vanaf oktober kunt u weer deelnemen aan de reeks In Goede Handen, de basisvorming over behoud en beheer, die FARO in samenwerking met verschillende partners en gastinstellingen organiseert.
Waterbeheer is belangrijk om overstromingen en droogte aan te pakken: risico's die ook ons erfgoed bedreigen. Graag sommen we de bestaande tools nog eens voor u op.
Terwijl buiten de herfstbladeren verkleurden, transformeerden een twintigtal erfgoedwerkers de zolderverdieping van het Geelse Gasthuismuseum tot een werkbare, overzichtelijke depotruimte. Inspiratie gegarandeerd!
Staat u voor een nieuwe taak in het behoud en beheer van een erfgoedcollectie of wil u de basiskennis leren of herhalen? U vindt vast uw gading in ons jaarlijkse vormingsaanbod 'In Goede Handen', dat in september van start gaat.
Drie Pulsegenoten uit de brede cultuursector inspireren u op het Groot Onderhoud met hun projecten rond duurzaamheid. Geïnteresseerd? Haast u dan, er zijn nog maar enkele plaatsen vrij!
Op 14 maart vond de studiedag 'Erfgoed en de vier elementen: Vuur' plaats in Leuven. U kunt nu het verslag en de presentaties (her)bekijken.
De vierde studiedag in de reeks 'Erfgoed en de vier elementen' op 14 maart focust op Vuur. Een mooie gelegenheid om uw kennis over brandpreventie bij te spijkeren, maar ook de acties tijdens en na de brand komen aan bod.
Op 16 mei heten we u en de rest van de cultureel-erfgoedsector welkom in Lamot voor een Groot Onderhoud over het klimaat. Als eerste spreker mogen we klimaatwetenschapper Valerie Trouet aankondigen, directeur van het nieuwe Klimaatcentrum in Ukkel.
De Art & Architecture Thesaurus® is na al die jaren terug van nooit weggeweest, zo bleek op 3 mei 2022. Kon u er niet bij zijn of wilt u bepaalde informatie rustig nalezen? Het verslag is nu online beschikbaar.
Op 15 november vindt de achtste bijeenkomst plaats van de collegagroep ‘Behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed’. Op het programma van deze digitale bijeenkomst staan twee rondetafelgesprekken.
FARO-collega’s Wouter Lammens en Tine Hermans trokken met steun van Erasmus+ in augustus op werkbezoek naar het Duitse Ruhrgebied. Ze bezochten er verschillende erfgoeddepots. Vandaag: het depot van het LVR-Industriemuseum in Oberhausen.
Wilt u uw collectie en uw depot op een efficiënte manier beheren? En leren hoe u objecten registreert, fotografeert, labelt, verpakt en transporteert? FARO heeft een cursusaanbod voor u klaarstaan.