Plant u de komende maanden enkele cultuuruitstappen? De ErfgoedApp verrijkt ook deze zomer opnieuw uw bezoeken. Vandaag stellen we u graag enkele nieuwe initiatieven in de app voor.
Zin om er dit weekend opuit te trekken en een tentoonstelling te bezoeken over vakmanschap en ambacht? Een aantal Erfgoeddag-activiteiten lopen nog door tot het einde van de zomer.
Hugo Verhenne is stafmedewerker publiekswerking bij Projectvereniging BIE. Wat houdt zijn job eigenlijk in? Gwendolyne Roggeman en Aline Thomas gingen op onderzoek uit en maakten een videoportret.
Wat vond u van de voorbije Erfgoeddag-editie? Laat het ons via een korte enquête weten. Uw bevindingen zijn goud waard!
Na het grote succes van de eerste editie in 2018 heeft de Vlaamse minister van Cultuur in een tweede ronde opnieuw 35 beurzen toegekend, goed voor een totaalbedrag van 1,15 miljoen euro.
Erfgoeddag 2019 ligt intussen een tweetal weken achter ons. Kon u er die dag niet bij zijn? Dan hebben wij goed nieuws voor u: een aantal activiteiten lopen nog door tot het einde van de maand.
Igor Van den Vonder beheert de collectie van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Viktor Swillens en Emma Wyndaele gingen bij hem langs voor een videoportret.
Deze week vieren culturele instellingen wereldwijd opnieuw de jaarlijkse Museum Week. In het bijzonder ligt de focus dit jaar op de rol en positie van vrouwen in cultuur. Doet u mee?
Evelien Hauwaerts is curator van de middeleeuwse manuscriptencollectie in de Openbare Bibliotheek Brugge, een job die u niet elke dag tegenkomt. Aline Thomas en Charlotte Demuyt maakten een videoportret.
Wilt u graag meer te weten komen over de werking van de vaak eeuwenoude gildeverenigingen? Op Erfgoeddag vinden verschillende lezingen, workshops of wandelingen plaats rond dit thema.
We stellen u graag het aanbod steractiviteiten in Oost-Vlaanderen voor. Neem voor een volledig overzicht een kijkje op erfgoeddag.be en zoom in naar de gewenste regio.
Heeft u van al dat erfgoed honger gekregen? Tijdens Erfgoeddag zijn er tal van activiteiten voorzien rond de ambacht en het vakmanschap achter ons voedingserfgoed.