De collectie van het Sportimonium gaat terug tot de periode waarin de eerste Belgische sportclubs ontstonden. U kunt die rijke museumcollectie ook digitaal ontdekken met de ErfgoedApp.
In het najaar van 2018 werden bij opgravingen langs de Zakstraat in Mechelen resten gevonden van een oude kademuur. Vandaag kan u in de ErfgoedApp het verhaal van die opgravingen ontdekken.
Zopas lanceerde Molennetwerk Kempenbroek vzw een fietsroute die je meeneemt langs negen molens in de streek. De ErfgoedApp begeleidt u langsheen deze fietsroute van 35 km
De app kadert in het onderzoek naar het potentieel van meertaligheid van de centrale datalaag die ErfgoedBrugge.be voedt.
Het echte Ros Beiaard maakt in Dendermonde maar één keer om de tien jaar zijn ronde in de stad. Toch is het heldhaftige paard ook tussen de ommegangen door prominent aanwezig in het stadsbeeld.
Erfgoed Balen nodigt u uit voor een nostalgische wandeling in het centrum van de gemeente. In de ErfgoedApp ontwikkelden zij een route vol herkenbare plaatsen en interessante anekdotes over de tijd van toen. Leest u mee?
Hoe gingen de bewoners uit de Lage Kempen in de prehistorie om met hun doden? IOED Lage Kempen ontwikkelde in de ErfgoedApp een tour die u meevoert langs enkele relevante archeologische sites.
Plant u de komende maanden enkele cultuuruitstappen? De ErfgoedApp verrijkt ook deze zomer opnieuw uw bezoeken. Vandaag stellen we u graag enkele nieuwe initiatieven in de app voor.
Zin om er dit weekend opuit te trekken en een tentoonstelling te bezoeken over vakmanschap en ambacht? Een aantal Erfgoeddag-activiteiten lopen nog door tot het einde van de zomer.
Hugo Verhenne is stafmedewerker publiekswerking bij Projectvereniging BIE. Wat houdt zijn job eigenlijk in? Gwendolyne Roggeman en Aline Thomas gingen op onderzoek uit en maakten een videoportret.
Wat vond u van de voorbije Erfgoeddag-editie? Laat het ons via een korte enquête weten. Uw bevindingen zijn goud waard!
Na het grote succes van de eerste editie in 2018 heeft de Vlaamse minister van Cultuur in een tweede ronde opnieuw 35 beurzen toegekend, goed voor een totaalbedrag van 1,15 miljoen euro.