Elk jaar komen duizenden wandelaars, fietsers, ruiters en andere enthousiastelingen een weekend lang samen op en langs trage wegen. Dit jaar is dat op 14 en 15 oktober.
Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Ogenschijnlijk een doodeenvoudige vraag, maar schijn bedriegt. Want uit wat bestaat dat, dat thuisgevoel? Erfgoeddag, op zondag 21 april 2024, zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu.
Benieuwd welke positieve lessen wij dit jaar trokken uit de evaluatie van de overkoepelende campagne in Vlaanderen en Brussel? Lees dan vooral even verder.
Leesplezier met erfgoedverhalen. Dat vormt het uitgangspunt van een nieuwe publicatie die FARO samen met vijf erfgoedcellen ontwikkelde naar aanleiding van de afgelopen editie van Erfgoeddag.
Dankzij de inzet van bijna 700 musea, archieven, vrijwilligersorganisaties, erfgoedbibliotheken en thematische partners hebben we een bijzonder geslaagde editie van Erfgoeddag en Erfgoedweek achter de rug. Vandaag blikken we terug op de ervaringen van enkele FARO-collega's.
Tijdens de voorbije Erfgoedweek werkte Bokrijk voor het eerst een wedstrijdformule uit. Daarbij kon een klasgroep een uniek vipbezoek aan de site winnen. Benieuwd naar de ervaringen van de Bokrijk-medewerkers? Lees dan vooral verder.
FARO is heel benieuwd naar hoe u en uw bezoekers deze Erfgoeddag-editie beleefden. Deelt u daarom onze enquêtes in uw netwerk? Wie deelneemt, maakt bovendien kans op een mooie boekenbon.
Het thema 'Beestig’ bood een gevarieerd en actief programma dat alle leeftijden aansprak. Bijna 700 erfgoedorganisaties en -locaties verwelkomden samen zo’n 190.000 bezoekers. Ook het thema van de volgende editie is bekend.
Maakte u al een keuze uit het rijke Erfgoeddag-aanbod? Doe het snel, want zondag is het zover. Organiseert u zelf een activiteit? Dan wensen we u heel veel succes met de laatste voorbereidingen!
Geen campagne zonder sterk campagnebeeld, daarom stellen we u vandaag graag voor aan Hélène Jacobs. Zij ontwierp het beeld voor Erfgoeddag 2023. Benieuwd naar haar plannen op Erfgoeddag? Lees snel verder.
"Ik probeer duidelijk te maken dat er in het verleden veel sleutels schuilen voor het beter begrijpen van het heden." In deze blog leest u meer over de ervaringen van FARO-collega Roel Daenen als Erfgoedklasbak in Torhout.
In een nieuwe vormingsreeks, die FARO samen met de partners van het netwerk 'Erfgoed in de Praktijk' organiseert, geven we concrete tips.