Maakte u al een keuze uit het rijke Erfgoeddagaanbod? Doe het snel, want zondag is het zover! Of misschien trekt u tijdens de aansluitende Erfgoeddag-week zelf naar een klas?
Na een geannuleerde editie in 2020 en de coronaproof editie in 2021 (thema: De Nacht) is Erfgoeddag dit jaar helemaal terug. En wel met een ongezien aantal activiteiten voor het publiek én scholen.
U diende een activiteit in voor Erfgoeddag en bent intussen volop in de weer met de concrete uitwerking ervan. Dacht u daarbij ook al aan de verzekering van uw vrijwillige medewerkers?
Heel wat erfgoedorganisaties plannen op Erfgoeddag een tentoonstelling waarin kwistig geput wordt uit verzamelingen oude klasfoto’s. Maar mag dat zomaar, foto’s tentoonstellen waarop mensen zo prominent in beeld komen? Een aantal tips.
Een handige stift die het pad effent naar een gesprek over hoe divers en dynamisch het begrip 'erfgoed' kan geïnterpreteerd worden: dat is de nieuwe 'Dit is erfgoed'-fluostift van Erfgoeddag.
U schreef zich in als Erfgoedklasbak maar bent nog op zoek naar begeleiding? Volg dan het coachingstraject dat FARO samen met Oetang aanbiedt. Twijfelt u nog? In dit blogbericht leert u Oetang en hun ambities beter kennen.
Hoe kunt u de communicatie van uw erfgoedorganisatie en -evenementen met de nodige verhalen doorspekken? In een online webinar geeft Kristof D'Hanens van I Like Media u heel wat concrete tips en advies.
Heeft u al nagedacht over hoe u uw Erfgoeddag-activiteit de komende weken en maanden zal bekendmaken bij het publiek? Vraag vandaag nog toegang aan tot de webshop!
Vrijdag 14 januari was de 'zachte' deadline voor de registratie van uw deelname aan Erfgoeddag 2022. Dat betekent dat het ook de komende weken en maanden nog mogelijk blijft om activiteiten aan te passen of nieuwe activiteiten toe te voegen.
Worden uw plannen voor Erfgoeddag of voor de Erfgoeddag-week stilaan concreet? In dit blogbericht stellen we u beknopt een overzicht van de mogelijkheden voor, en bieden we ondersteuning waar mogelijk.
U kunt vanaf nu uw Erfgoeddag(-week)initiatieven registreren via inschrijven.erfgoeddag.be. In dit blogbericht stellen we beknopt de plannen aan u voor. Op faro.be/erfgoeddag leest u alle inhoudelijke tips, praktische afspraken en advies.
Op 4 november, #AskAConservator-dag, richten de sociale media de schijnwerpers op conservatoren-restauratoren. Hoe ook u kunt deelnemen, leest u in dit bericht.