Zorg dat uw aanbod voor Erfgoedweek mee kan in onze communicatie naar scholen en schrijf zo snel mogelijk uw activiteit in via inschrijven.erfgoeddag.be.
Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal.
Van oudsher spelen dieren een belangrijke rol in heel wat verhalen: denk maar aan Reinaert de vos, de wolf uit Roodkapje of verzamelbundels uit India, zoals de Pantsjatantra en Hitopadesa.
CAG bestudeert de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, voeding en landelijk leven vanaf de tweede helft van de 18e eeuw tot vandaag. Hun ervaringen maken hen een bijzonder waardevolle partner voor Erfgoeddag.
Hoe we denken over dieren is in de loop der tijd geëvolueerd. In de inspiratiebrochure Erfgoeddag gaat Leonie Cornips dieper in op de veranderde denkwijzen in de Lage Landen en reikt ze heel wat voorbeelden uit Nederland aan.
Heeft u zin om deel te nemen aan de Erfgoedweek? Bedenk de komende weken dan alvast de insteek op uw onderwijsactiviteit en dien uw activiteit(en) in voor 2 december.
Ging u al kijken naar 'Onze Natuur. De Film'? In amper zeven dagen tijd schopte de ambitieuze natuurdocumentaire het eind september met meer dan 25.000 bezoekers tot aanvoerder van de Vlaamse Box Office. Beestig!
Uzelf misschien! Want heeft u er al eens aan gedacht om het regionale erfgoed centraal te zetten in een samenwerking met scholen uit uw omgeving? Tijdens een workshop op 15 november leert u hoe u zelf een Wikipediaschoolproject opstart.
Denkt u erover na om (opnieuw) een aanbod voor kinderen en/of jongeren uit te werken tijdens de Erfgoedweek? Twee onderwijssessies op 14 oktober zetten u dan meteen goed op weg.
In 2023 richt Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Inspiratie voor uw activiteitenaanbod vindt u in een handige inspiratiebrochure.
Geef om Erfgoed wil kleinschalige erfgoedprojecten in Vlaanderen en Brussel mee helpen realiseren. Interesse om zelf een project op te zetten? In oktober organiseert FARO samen met Erfgoed in de Praktijk twee workshops.
U gaat graag in dialoog over erfgoedobjecten, verhalen, gebruiken, tradities en meer. Maar u merkt dat bepaalde woorden en beelden niet goed (meer) vallen? In een online sessie op 4 oktober bespreken we het waarom en hoe van inclusieve taal.