We stellen u graag het aanbod steractiviteiten in Oost-Vlaanderen voor. Neem voor een volledig overzicht een kijkje op erfgoeddag.be en zoom in naar de gewenste regio.
Heeft u van al dat erfgoed honger gekregen? Tijdens Erfgoeddag zijn er tal van activiteiten voorzien rond de ambacht en het vakmanschap achter ons voedingserfgoed.
Erfgoeddag laat u bij tal van activiteiten het ambachtelijk proces achter ons cultureel erfgoed ontdekken. Ook film en fotografie zijn dit jaar goed vertegenwoordigd.
Lasercutten, visserstruien maken of brouwen voor kinderen? Welke activiteit plant u op Erfgoeddag? In dit artikel stellen we u enkele bijzonder fijne activiteiten in West-Vlaanderen voor.
Tijdens Erfgoeddag vinden meer dan 950 activiteiten plaats die focussen op ambacht en vakmanschap. Ziet u door de bomen het bos niet meer? We stellen u graag enkele activiteiten in Limburg voor.
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
De komende jaren zet Vlaanderen de Vlaamse Meesters hoog op de agenda. Ook op Erfgoeddag kunt u enkele bijzondere activiteiten over Rubens, Bruegel en Van Eyck ontdekken.
In de cultureel-erfgoedsector zijn heel wat vakmensen aan de slag. Een 15-tal jongeren trokken daarom op pad voor een videoreeks beroepenportretten. Vandaag gaan ze op bezoek bij Joris De Valck, conservator in het MIM.
Op zondag 28 april vieren we de 19e editie van Erfgoeddag. Wist u dat op diezelfde dag ook de Vlaamse Molendag plaatsvindt? U hoeft geen keuze te maken, de twee combineren kan perfect met een van de volgende activiteiten.
In de cultureel-erfgoedsector zijn heel wat vakmensen aan de slag. Een 15-tal jongeren trokken daarom op pad voor een videoreeks beroepenportretten. Vandaag presenteren zij u hun bezoek aan het FOMU.
Altijd al willen leren hoe u een techniek of een ambacht in beeld brengt? Grijp uw kans, want de collega's van ETWIE nodigen Wendy Van Wilgenburg naar België uit. Zij organiseert het Ambacht in Beeld Festival.
Om de rijkdom aan vakkennis en gedrevenheid in de cultureel-erfgoedsector in beeld te brengen, stuurde Erfgoeddag de voorbije maand vijftien jongeren op pad voor een videoreeks over beroepen in de erfgoedsector.