De 19e editie van Erfgoeddag richt in 2019 de schijnwerpers op vakmanschap. Bent u nog niet zeker of en hoe u met het thema aan de slag kan gaan? Dan heten we u graag welkom op een van onze inspiratiesessies.
Erfgoedcel Denderland, Stad Aalst en Departement CJM heten u op vrijdag 17 augustus van harte welkom op hun infosessie over het nieuwe beurzensysteem voor meesterschap.
In 1998 erkende UNESCO dertien Vlaamse begijnhoven als werelderfgoed. Op 1 augustus wordt het startschot gegeven van een feestjaar, met een uitgebreid programma dat de hedendaagse relevantie van begijnhoven in de kijker zet.
Erfgoeddag 2019 draagt de titel 'Hoe maakt u het'. Met een kersvers beurzensysteem rond meesterschap speelt Sven Gatz in op de vernieuwde belangstelling voor vakmanschap in ons immaterieel cultureel erfgoed.
Uit het ruime Erfgoeddag-aanbod van zo'n 700 gratis activiteiten, selecteerden we voor u twintig steractiviteiten. Die stellen we graag aan u voor. Leest u mee?
Van 23 tot en met 29 april 2018 vindt opnieuw het jaarlijkse internationale initiatief #MuseumWeek plaats. Zeven dagen lang worden culturele instellingen wereldwijd aangespoord om hun digitale communicatie over een andere boeg te gooien. Neemt u deel?
Erfgoeddag 2018 komt er gauw aan! Uit het ruime aanbod van zo'n 700 gratis activiteiten, selecteerden we voor u twintig steractiviteiten. Die stellen we graag aan u voor. Leest u mee?
Blijft u al op de hoogte van cultureel-erfgoednieuws via sociale media? De afgelopen maanden werkten we volop aan onze aanwezigheid online. Tijd voor een overzicht.
Vandaag verwelkomen we bij FARO Blandine, een gemotiveerde studente uit Sint-Pieters-Woluwe die een dag lang bij ons komt werken in het kader van de YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag.
In 2018 vindt Erfgoeddag plaats op zondag 22 april met als thema 'Kiezen'. Naar jaarlijkse gewoonte ontwikkelde het Erfgoeddag-team opnieuw een inspiratiebrochure, boordevol tips en ideeën over het thema.