U diende een activiteit in voor Erfgoeddag en bent intussen volop in de weer met de concrete uitwerking ervan. Dacht u daarbij ook al aan de verzekering van uw vrijwillige medewerkers?
Of u nu zin hebt in debat of een boeiende workshop wil volgen, Erfgoeddag biedt op 23 april een bijzonder gevarieerd en actief programma. Ontdek het op Erfgoeddag.be.
Op donderdag 23 maart lanceert FARO het programma voor Erfgoeddag 2023. Tegelijkertijd starten we ook de pers- en publiekscampagne op. Wilt u dat uw aanbod ook lokaal opvalt? Dan reiken we u graag enkele tips aan.
Wat als we de zoektocht naar het betrekken van influencers eens samen aanpakken? Eind deze maand gaat een splinternieuwe workshopreeks van start, volledig op uw maat ontwikkeld.
Naar aanleiding van de beestige Erfgoeddag en Vlaanderenleestdag op zondag 23 april bracht Iedereen Leest een reeks dierenverhalen samen. Handig om in een handomdraai verhalen te sprokkelen voor een voorleesmoment.
Organiseert u een Erfgoeddag-activiteit voor een jong publiek? Of heeft u plannen voor een activiteit voor scholen? Dan komen we graag bij u langs.
Plant u drukwerk te bestellen voor Erfgoeddag 2023? Maak die intenties dan gauw concreet, want de deadline voor het bestellen van affiches en flyers is er al op vrijdag 3 maart.
Hoe pakken de Finse collega's Erfgoeddag aan? Welke formats slaan er goed aan? Hoe bereiken ze jongeren? FARO zocht het uit en keerde met een stevige portie inspiratie terug.
Op 30 maart brengen FARO en CAG een reeks sprekers in stelling die de manier waarop we omgaan met dieren grondig onder de loep nemen. Inschrijven kan vanaf nu.
Zoekt u naar manieren om jongeren actief te betrekken bij een rondleiding, of bent u benieuwd hoe u uw collectie kunt laten 'spreken'? Op dinsdag 21 maart steken we samen met u ons licht op bij stadsgids Tanguy Ottomer.
De manier waarop we ons verhouden tot het dierenrijk zegt veel over hoe we zijn als mens. Nog tot 26 februari wijdt Cinema Nova zijn filmprogramma aan dit onderwerp. Misschien een laat idee voor een Erfgoeddag-activiteit?
FARO nodigt op vrijdag 3 februari alle Erfgoedklasbakken en educatieve medewerkers uit voor een dag vol boeiende workshops en gesprekken. Ook cultuurminister Jan Jambon en onderwijspartner Oetang zijn van de partij.