Sinds april loopt in Red Star Line Museum de expo Rootszoekers. Die presenteert het verhaal van mensen die op zoek gingen naar hun eigen – voordien ongekende – geschiedenis.
Achtenveertig Antwerpse steden en gemeenten en talloze lokale organisaties maken zich op voor de herdenking van 75 jaar Bevrijding. Onder coördinatie van Toerisme Provincie Antwerpen realiseerden ze samen een themabrochure.
Gelieve je CV met begeleidende brief per e-mail te sturen naar HR-RH@africamuseum.be met als referentie S/POLCARTIM ten laatste tegen 15 september. Enkel kandidaturen die beantwoorden aan het profiel en die binnen de voorziene termijn toegezonden worden, zullen worden aanvaard en beantwoord....
In het jaar waarin ons land de 75e verjaardag van de Bevrijding herdenkt, bevindt er zich nog steeds een serieuze olifant in de museumkamer. Een olifant die zich slechts sporadisch laat opmerken, maar waarvan de aanwezigheid onmiskenbaar én pijnlijk is.
In het jaar waarin ons land de 75e verjaardag van de Bevrijding herdenkt, bevindt er zich nog steeds een serieuze olifant in de museumkamer. Een olifant die zich slechts sporadisch laat opmerken, maar waarvan de aanwezigheid onmiskenbaar én pijnlijk is. Terwijl de Tweede Wereldoorlog dood en...
Wie familie heeft in het Denderland kan nu met één muisklik zijn voorouders terugvinden. Erfgoedcel Denderland en vier gemeenten uit het Denderland hebben de bevolkingsregisters toegankelijk gemaakt via de erfgoedbank Made in Denderland.
Sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 25 september. Indiensttreding volgt zo snel mogelijk. Heb je interesse voor deze functie? Stuur dan ten laatste op 15 september jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae via e-mail naar Jessica Jacobs, coördinator VVBAD ( jessica.jacobs@vvbad.be )....
Op vrijdag 20 september kunt u in het Rubenianum in Antwerpen naar een studiedag over de artistieke uitwisseling tussen Genua en Antwerpen in de late 16e en de vroege 17e eeuw.
Na een uiterst succesvolle samenwerking vorig jaar bundelt Pukkelpop opnieuw de krachten met musea: ART United op de festivalweide.
Een nieuwe cursus van vzw Amarant biedt inzicht in het fenomeen van de kunstroof. Aan het woord komen onder meer cultuurhistoricus, kunstwetenschapper en antropoloog Joris Capenberghs en journalist Geert Sels.