Een laagdrempelige gids boordevol praktische tips voor de particulier / erfgoedliefhebber: dat is de nieuwe FARO-publicatie 'Hebben en houden. Tips om je erfgoed gezond te houden'.
Op 1 februari vindt 'Dig It Up' plaats, een inspiratiedag voor cultuurmedewerkers over digitale cultuureducatie.
In het Gecoördineerd Initiatief voor Vlaamse Erfgoeddigitalisering – GIVE, in het kort – werden duizenden erfgoedstukken gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt via de nieuwe website totindetail.be.
Wil u aan de slag met het audiovisueel documenteren van vakmanschap? De toolbox 'Focus Vakmanschap' geeft richting.
Het Vlaamse Topstukkendecreet bestaat dit jaar twintig jaar: meteen een goede aanleiding om stil te staan bij de impact ervan op het terrein.
Op 12 oktober kwam de collegagroep 'Digitale collectieregistratie' samen om ervaringen te delen en voorstellen uit te wisselen. De presentaties zijn nu beschikbaar.
Naar goede gewoonte brengt FARO ook dit jaar alle informatie over het voorbije Groot Onderhoud handig samen op één plek. Goed nieuws dus voor wie de editie 2023, de klimaateditie, miste of opnieuw wil beleven.
Maak nu kans om als erfgoedinstelling verantwoord te verduurzamen! Laat u een hele week bijstaan door een internationaal team van experts en ontwikkel zo een actieplan voor energiebesparingen in uw eigen instelling.
FARO blijft zich inzetten voor de duurzame ontwikkeling van onze sector. Het samenroepen van een lerend netwerk rond duurzamer collectiebeheer is een nieuwe stap in dat proces. Wil u ook uw steentje bijdragen, dan bent u van harte welkom!
Hoe gaan kunstenaars en kunstenorganisaties om met hun archieven, collecties en praktijken? Ontdek welke Nederlandse en Vlaamse initiatieven hierop inzoomen dit najaar.