Bent u communicatiemedewerker of -verantwoordelijke van een erkende organisatie uit de cultureel-erfgoedsector? Dan is Het Communicatienetwerk iets voor u.
De gebruikersgroep staat open voor professionele erfgoedwerkers van Vlaamse of federale cultureel-erfgoedorganisaties die kennis en ervaring rond auteursrecht (en aanverwante thema’s zoals privacy) willen uitwisselen.
Bent u gebeten door cultuureducatie? Bent u een onderwijsprofessional (in spe) en wil u dit (nog meer) toepassen in uw lessen? Werkt u (binnenkort) in de cultuursector en wil u bijkomende competenties verwerven? Of bent u gewoon een creatieve geest die kunstdisciplines en mensen dichter bij elkaar...
Hebt u voorwerpen in de collectie waarvan u vermoedt of weet dat ze onder de term gevaarlijk erfgoed vallen? Dan is deze vormingreeks iets voor u.
De collegagroep digitale collectieregistratie brengt erfgoedwerkers samen die ondersteuning krijgen via de projectsubsidielijn ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
Eendaagse cursus over hoe u de toegevoegde waarde van producten en diensten op een doeltreffende manier communiceert naar de doelgroep.
Tijdens dit webinar ontdekt u hoe archieven u kunnen ondersteunen in uw lespraktijk. U gaat naar huis met concrete lesideeën en bronmaterialen om in te zetten in uw lespraktijk.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U hebt ervaring met of vragen over participatief verzamelen met kinderen en jongeren.
Ontzamelen: hoe doet u dat in de praktijk? Hoe zit het met de juridische basis voor verwerving en ontzamelingsprocessen? En is de Ontzamelgids ‘voor musea’ bruikbaar voor erfgoedbibliotheken en archieven?
De Mmmonk School biedt u een interdisciplinair praktijkgericht programma over middeleeuwse Vlaamse manuscripten.