Nooit eerder probeerden zoveel musea verbinding te maken met de samenleving. Allerminst een boude uitspraak maar een vaststelling, die in binnen- en buitenland wordt gemaakt. Nu ook door de Nederlandse Museumvereniging.
Tijdens een workshop op 27 september verwerft u inzicht in de basisprincipes van Europese subsidies, leert u enkele programma’s en dienstverleners grondiger kennen en gaat u zelf aan de slag met een concreet projectidee.
Hoe ziet het communicatiewerk in de socialprofitsector eruit? Hoeveel en welke communicatiemensen werken er? En met welke uitdagingen kampen ze? In 2021 onderzocht Kortom de communicatie-aanpak bij organisaties uit de social profit. Dit jaar herhalen ze het onderzoek.
Onder het zeer actuele motto ‘Can we talk? Museums facing polarisation’ onderzoekt de Europese museumgemeenschap in november hoe musea polarisatie het hoofd kunnen bieden.
Strips en graphic novels lijken zich uitstekend te lenen voor het vertolken van oorlogservaringen en de impact daarvan op het leven van mensen. De redactie van WO2 Onderzoek uitgelicht zocht uit waarom dat zo is.
Op 12 september organiseert FARO samen met Scivil, Histories en het AfricaMuseum, een netwerkdag over burgerwetenschap en erfgoed. Inschrijven kan vanaf nu.
Van 3 tot 9 juni is het Internationale Archiefweek, dé week waarin archieven in de schijnwerpers staan.
Waar staan we vandaag met herkomstonderzoek over cultuurgoederen uit koloniale context? Dat was de vraag die op 27 mei voorlag tijdens de studiedag van het MAS en FARO in Antwerpen.
De jaarlijkse museumconferentie van NEMO in november draait dit jaar rond polarisatie en de belangrijke rol die musea (kunnen) spelen in de huidige democratieën. Geef het programma mee vorm en dien voor 19 juni een voorstel in.
Hoe kunnen geschiedenisonderwijs en erfgoed helpen om gevoelens van verbondenheid te creëren in deze complexe tijden? Dat onderzochten collega's Eva en Katrijn tijdens de conferentie '(Be)longing: confronting our memories' van Euroclio.