Ontsluiting is een woord dat vele ladingen dekt. Voor archieven zijn dat doorgaans publicaties of tentoonstellingen. Twee stadsarchieven (die van Leuven en Mechelen) kozen voor de documentaire als vorm om hun verhalen te vertellen.
Bezorg ons je kandidatuur voor 15 november 2024 via vacature@stuifzand.be. Je kandidatuur omvat: een recent CV een motivatiebrief je afgewerkte thuisopdracht* in pdf-formaat een afschrift van het gevraagde diploma, eventueel aangevuld met relevante extra diploma’s een uittreksel uit het...
Heb je interesse? Bezorg ons je kandidatuur (motivatiebrief en gedetailleerd cv) per e-mail als één PDF-document, ter attentie van Amélie VERMEESCH, HR-verantwoordelijke, via jobs@kanal.brussels, uiterlijk tegen 20/09/24 om middernacht. Gelieve in de onderwerpregel volgende bewoording te gebruiken:...
Lijkt het je leuk ons team te komen versterken? Stuur je gemotiveerd schrijven en curriculum vitae naar vacatures@muzee.be met als onderwerp ‘sollicitatie medewerker hospitality’, dit ten laatste op zondag 22/09/2024. De eerste selectie gebeurt op basis van CV en motivatiebrief. Wie geselecteerd is...
In 2025 zet Krokuskriebels aan tot spelen! Want spelen kan en kent iedereen, jong en oud, ongeacht achtergrond. Wie speelt, ontmoet, beleeft, ontdekt, leert en groeit. Krokuskriebels nodigt families én musea uit om meer plek te geven aan (samen) spelen.
Nu de Olympische Zomerspelen Parijs 2024 de wereld steeds opnieuw inspireren en verbinden, kijken wij alvast vooruit naar Erfgoeddag 2025. Onder het motto 'Game On!' staat die bijzondere dag voluit in het teken van sport en erfgoed.
Breien en sport, een onverwachte combinatie! De Breispelen 2024, gehouden op 8 juni, brachten deze twee werelden samen in een dag vol sportieve uitdaging en breiplezier.
Op 18 juni 2024 tekenden de erfgoedcellen en de landelijke dienstverleners present op een contactdag. Het doel? Elkaars werking nog beter leren kennen en nieuwe allianties smeden. Een korte terugblik.
Jonas Van Mulder (KADOC-KU Leuven) trok tijdens de Erfgoedweken naar De Wijnpers (Leuven) als Erfgoedklasbak. Het bood hem de kans om samen met jongeren na te denken over de waarde van artistieke reflecties op koloniaal erfgoed.
Hebt u het ook een beetje gehad met het cliché dat erfgoed in Wallonië in hoofdzaak bestaat uit het ‘groene’ landschap en het ‘grijze’ industriële verleden? Tijd voor een wat grondiger en meer genuanceerde blik over de taalgrens.