Door het aanbod te delen wil CHARTER studenten, docenten vormingswerkers en het bredere publiek informeren en inspireren om vorming te organiseren en te volgen.
Op 13 juni start FARO met een lerend netwerk over duurzaam collectiebeheer. Spreker is onder meer Henry McGhie, die erfgoedinstellingen en hun partners helpt om deel te nemen aan duurzame ontwikkeling.
Nederlandse en Vlaamse museumorganisaties werken samen om de ICOM-museumdefinitie naar het Nederlands te vertalen. Maar dat kan niet zonder uw stem. Bepaal mee welke vertaling de beste is!
Vijf musea in ons land en ICOM Belgium Flanders slaan de handen in elkaar om de film 'Explosions Near the Museum' te tonen en zo hun publiek bewust te maken van de leegroof van museumcollecties in Oekraïne.
Neemt u graag een kijkje achter de depotdeuren bij onze oosterburen en is de week van 21 tot 25 augustus nog vrij in uw agenda? Lees dan verder en ontdek hoe ook u misschien onze reisgezel wordt.
De winnaar van de European Museum of the Year Awards 2023 (EMYA) is bekend: het Etno Museum in Valencia. Het FeliX Art & Eco Museum kreeg een eervolle vermelding.
Op 12 juni is er de 'Kennisdag Collecties en Connecties', een dag voor erfgoedprofessionals om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele collectie­vraagstukken. Ook FARO is van de partij met een workshop over cowaarderen.
Voor de competitie van de Vlaamse Unesco Commissie op het Afrika Filmfestival in Leuven zijn vijf films genomineerd die Afrikaanse tradities en rituelen documenteren in een hedendaagse context en met de uitdagingen van vandaag.
Als grootste post-Brexituitdaging noemen musea steevast het bruikleenverkeer met het Verenigd Koninkrijk. Graag wil FARO daarom samen met u nadenken over de stappen die daarvoor nodig zijn.
Wat houdt het voorzitterschap precies in? En wat betekent dit concreet voor de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen? Stel uw vragen tijdens een infosessie op 5 mei.
Op 10 en 11 mei vindt in Londen 'Museums + Heritage' plaats: hét grote netwerkmoment voor musea van over het Kanaal. Ideaal om de banden met de collega’s daar aan te halen en inspiratie op te doen!
Heel wat steden, gemeenten en regio’s in Europa staan voor gelijkaardige uitdagingen. Hoe kan erfgoed helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden? Een bundel van liefst 60 praktijkvoorbeelden biedt inspiratie.