Hoe kunnen we de persoonlijke ontwikkeling van erfgoedwerkers tijdens hun loopbaan verbeteren? En wat gaan we daaraan doen? Een nieuw CHARTER-rapport brengt de eerste aanbevelingen in kaart.
Wil u graag een project realiseren met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Dien dan uiterlijk op 3 mei 2024 een projectvoorstel in.
Momenteel kunt u in twee van onze buurlanden een opleiding volgen in restitutiestudies en herkomstonderzoek.
De verkiezingskoorts stijgt. Met het oog op de verkiezingen in juni zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten opnieuw de oogst van de voorbije weken voor u op een rijtje.
Museumpeil, het vakblad voor museummedewerkers in Vlaanderen en Nederland, is op zoek naar redactieleden uit Vlaanderen. Zin om zelf in de pen te kruipen of mee na te denken over de inhoud van het blad? Stel u kandidaat!
Welke maatregelen kunt u nemen om te verhinderen dat criminelen aan de haal kunnen gaan met de erfgoedobjecten uit uw instelling? Een studiedag op 14 maart duikt in het thema en zet alles nog eens netjes op een rij.
De International Council of Museums lanceert een ICOM Award for Sustainable Development Practice in Museums. De award draagt bij aan de versterking van ICOM's betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling.
Wil u graag een project realiseren samen met een partner uit de Franse Gemeenschap? Dien dan voor 2 april 2024 een projectvoorstel in.
Naar aanleiding van het EU-voorzitterschap organiseert de Vlaamse overheid op 8 en 9 februari een tweedaags congres in Gent. Zit u graag online op de eerste rij? Registreer u alvast op het eventplatform.
Van 1 januari tot en met 30 juni 2024 neemt België de fakkel over van Spanje als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Vlaanderen zit onder andere de Raad Cultuur voor.
In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor is overleden. Musea in Oostende en Antwerpen vieren Ensors kunst met een resem activiteiten. Een videogame nodigt ook virtueel uit om het universum van Ensor te verkennen.
Op 2 november 2023 kwam het Lerend netwerk cowaarderen samen in Den Haag. Zes redenen waarom u het verslag zeker moet doornemen, leest u in deze blog.