Het Groot Onderhoud 2023 is volzet

De conversatie, David Bles, ca. 1850-ca. 1899. Publiek domein via Rijksstudio

Driewerf helaas als u niet bent ingeschreven voor deze editie van het Groot Onderhoud op 16 mei in Lamot, Mechelen. Alle 289 plaatsen werden in een oogwenk gereserveerd.

Het is al van 26 november 2019 geleden dat er nog een fysieke editie van deze netwerkdag van de cultureel-erfgoedsector kon plaatsvinden. Corona en daarna een nationale staking staken er een stokje voor. In het eerste coronajaar organiseerden we wel een digitale editie. “Dat was toch niet hetzelfde,” horen we u denken. En inderdaad: op een dag als deze is het weerzien en bijpraten met collega’s essentieel.

Wachtlijst

Maar zoals gezegd: de inschrijvingen zijn sinds eind vorige week afgesloten. Als u toch nog kans wil maken op een (spreekwoordelijk) toegangskaartje kan u zich melden voor de wachtlijst, via collega Sofie Van Kerkhoven (sofie.vankerkhoven@faro.be). Er komt, zoals elk jaar, een verslag van het gebeuren. U kan de foto-, film- en tekstverslagen van de voorbije edities nalezen op onze website.

Bent u wel ingeschreven? Dan ontvangt u tijdig alle informatie om deel te nemen. U wordt alleszins op dinsdag 16 mei verwacht voor een Groot Onderhoud dat qua urgentie en relevantie zijn gelijke niet kent. Die dag denkt en praat u in Mechelen mee over de impact van de klimaatcrisis op erfgoed, de bijdrage van onze sector en het verkleinen van onze – en dus ook úw – voetafdruk. Met onder meer plenaire bijdragen, parallelsessies, een bedrijvenbeurs en ook een toespraak van minister van Cultuur Jan Jambon.

Heel graag tot dan. We kijken er heel erg naar uit om u te zien!

Afbeelding: De conversatie, David Bles, ca. 1850-ca. 1899. Publiek domein via Rijksstudio

Roel Daenen
Groot Onderhoud
klimaatsverandering
Studiedag