Comics @ the Museum 2: save the date

Olga Van Oost in stripvorm @ Comics @ the Museum 1 © Abdel de Bruxelles

Strips zijn magisch, op hun best. Toch? Ze kunnen de lezer meenemen, in vervoering brengen, verstrooien of zelfs een geweten schoppen. De lijst met Echt Indrukwekkende Strips wordt steeds langer, en hier en daar duiken ook titels op in serieuze krantenstukken, reportages en academisch onderzoek. Strips worden ook steeds meer en gretiger gebruikt in de erfgoedsector, en dat kan amper verbazen. Het zijn prima dragers van verhalen en ze kunnen door hun narratieve en emotionele lading veel mensen aanspreken.

Na de eerste editie van de succesvolle internationale conferentie Comics @ the Museum in september 2022, is nu het vervolg in aantocht.

  • Samen met u onderzoeken we om te beginnen hoe u als archief, erfgoedbibliotheek, museum of andere erfgoedorganisatie zelf een strip kunt (laten) maken, en waarop u dan zoal best let.
  • Strips (of delen ervan) kunnen ook perfect deel uitmaken van tentoonstellingen en andere projecten: ook dat aspect nemen we samen onder de loep.
  • Ten derde zijn er een heleboel interessante striptentoonstellingen die wereldwijd circuleren. Als u zo’n tentoonstelling in eigen huis overneemt, waarmee houdt u dan best rekening?

Op deze dag krijgt u een dieper inzicht in deze drie thema’s, samen met een heleboel praktijktips. Wat nog? Uiteraard krijgt u ruim de kans om te netwerken. Bovendien steekt u tijdens twee workshops ook zelf de handen uit de mouwen en denkt u na welke mogelijkheden u in uw erfgoedorganisatie heeft. Of, als u auteur (in spe) bent, welke erfgoedelementen geschikt zijn voor een sterke strip. Als kers op de taart is er een geleid bezoek aan 77 jaar Le Lombard.  

De inschrijvingen zijn geopend! Hou alvast 21 maart vrij in uw agenda. 
Plaats van het gebeuren is opnieuw het Belgisch Stripcentrum in Brussel.

Foto: Olga Van Oost, algemeen directeur FARO, in stripvorm tijdens Comics @ the Museum 1 © Abdel de Bruxelles

Roel Daenen
conferentie
Comics @ the Museum
strips
Conferentie