Ceci n’est pas un jaarverslag

Cover jaarverslag FARO 2020 © Lasse Wandschneider

Akkoord, jaarverslagen zijn vaak moetjes. Bovendien lijken ze meer dan eens geschreven door machines. Jaarverslagen lezen: op een enkeling na doet niemand dat graag. Toch?

Niets van dit alles bij dit jaarverslag. Het jaarverslag 2020 van FARO is zo geschreven en vormgegeven dat u er fluitend doorheen fietst. Geen taaie toestanden dus, laat staan ergernissen over tijdsverlies. Wel integendeel: u verneemt wat uw steunpunt voor u en alle collega’s uit de erfgoedsector het voorbije jaar gedaan heeft. En, in alle bescheidenheid, dat is wel wat. Voor u ons verdenkt van overmatig gestoef: wij zeggen dat niet zelf, uw collega’s wuiven ons die lof toe. We werden er zelf een beetje ongemakkelijk van, van zoveel superlatieven, dankbaarheid en tevredenheid.

Neemt u vooral zelf de proef op de som en lees dit verslag. Vertel ons wat u ervan vindt, en of we die ‘Ceci n’est pas un jaarverslag’-pretentie ook daadwerkelijk waarmaken. En als u dan toch bezig bent: als er zaken zijn waarmee FARO u (nog beter) van dienst kan zijn, laat ons dat dan vooral weten. 

Download het jaarverslag via deze link.

Illustratie: Lasse Wandschneider

Olga Van Oost