Olga Van Oost

Algemeen directeur | adviseur museologie

  • Museologie
  • Visieontwikkeling musea en beleid 
  • Management van musea en erfgoedorganisaties
  • Coördinatie Museumoverleg 

Olga Van Oost is algemeen directeur van FARO (2020). Bewuste aandacht voor het welzijn, de groei en bloei van het team en de organisatie, zijn de drijfveren in haar leiderschap. Samen met een gelukkig en krachtig team, zet ze zich dagelijks in voor ondersteuning van erfgoedwerkers in heel Vlaanderen en Brussel. 

Haar persoonlijke onderzoeksinteresse situeert zich in het domein van de museologie. Het ‘museum in transitie’ is de rode draad. Ze publiceerde artikels over het digitale, het liquid, het agonistische en het postnormale museum. In het boek ‘Museum van het Gevoel’ legde ze de basis voor haar visie op het 'museum van de toekomst' waarin evenwaardige aandacht is voor denken en voelen. 

Olga Van Oost studeerde Kunstwetenschappen & Archeologie en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze doctoreerde er in de Communicatiewetenschappen op het proefschrift 'Het Museumvraagstuk', over het museum in transitie. Naast het werk bij FARO doceert ze 'Culturele vraagstukken' aan de vakgroep communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel.  

Algemeen directeur
02 213 10 63 (secretariaat)