Het archief kan nu meer en sneller scannen. Bovendien kan het ook oudere, kwetsbare boeken digitaliseren.
Een nieuwe collegagroep brengt collega's samen die ervaringen, verhalen, knelpunten en vragen delen over verschillende aspecten van beladen bibliotheekcollecties. Sluit u graag aan?
De erfgoedbibliotheek heeft vier nieuwe middeleeuwse handschriften, waarvan twee door vrouwen geschreven. De bibliotheek wil de rol van vrouwen in de handschriftproductie verder in kaart brengen.
Interesse om via het Cultureelerfgoeddecreet een kwaliteitslabel aan te vragen bij het Departement CJM? Neem deel aan het begeleidingstraject dat FARO dit voorjaar opstart.
De komende drie jaar worden 100.000 boeken vrij toegankelijk gemaakt via Google Books en via BELGICA, de digitale bibliotheek van KBR.
Wie produceert erfgoed in domeinen als architectuur, stedenbouw, bouwbedrijf en vormgeving? Waar vindt u het? Het Vlaams Architectuurinstituut vertelt er u alles over op 19 maart.
Welke acties ondernam het Lerend netwerk mondelinge geschiedenis eind 2023 en wat staat er op de planning voor dit voorjaar? In deze blog komt u er alles over te weten.
Metamorfoze en het Nieuwe Instituut publiceren een Schadeatlas ontwerptekeningen. En het Vlaams Architectuurinstituut stelt op zijn Onderzoeksdag de Archiefhub voor. Lees er hier meer over!
Op 8 en 9 december kunt u in de KBR tien van de allervroegste gedrukte boeken in ons land zien. Niet achter vitrines, maar tijdens een private preview. Wil u er ook bij zijn?
Op 16 november organiseren de TRACKS-partners een ontmoetingsmoment voor kunstenaars en kunstenorganisaties over archiefzorg. Schrijf u nu in.
Stadsarchief Herentals heeft een kwaliteitslabel als culturele archiefinstelling behaald. Daarmee toont het archief dat het een professionele cultureel-erfgoedwerking heeft.
Op 15 september vond het tiende Overlegfplatform Erfgoedbibliotheken plaats in M Leuven. Het programma focuste op meerstemmig en inclusief werken met bibliothecair erfgoed. Een korte terugblik.