Steeds meer kunstenaars, curatoren, wetenschappers en archivarissen denken na hoe live-performances gearchiveerd kunnen worden. Benieuwd? Kom er meer over te weten tijdens een symposium op 16 mei.
Op 28 april spreekt Andrew Flinn (UCL) over representatie in archieven. FARO blikt hierop vooruit in een interview met Bart Hellinck, archivaris bij het Fonds Suzan Daniel.
Archiefpunt, FARO en de VVBAD slaan de handen in elkaar om de noden in de archiefsector in kaart te brengen. Laat ons weten welke noden u en uw archief hebben!
Het Oral History Knooppunt 'Sprekende geschiedenis' brengt projecten en collecties mondelinge geschiedenis in kaart, niet enkel in Nederland maar ook in Vlaanderen. Een kans om ook uw project in de kijker te plaatsen.
De aanvraag voor een kwaliteitslabel moet op 15 januari 2023 ingediend worden bij het departement CJM. FARO start dit voorjaar met een begeleidingstraject.
Op 18 februari organiseerden Amsab-ISG en het Vlaams Architectuurinstituut een studiedag over het digitaliseren en ontsluiten van bouwtekeningen. Een kort verslag.
KBR en KU Leuven Bibliotheken slaan de handen in elkaar met Google Books. De komende jaren worden duizenden historische boeken online toegankelijk via Google Books en de eigen bibliotheekcatalogi.
De coronacrisis heeft zorg en welzijn op de agenda geplaatst. In een webinar spelen KADOC – KU Leuven en Museum Dr. Guislain hierop in: ze delen de eerste resultaten én de uitdagingen van hun erfgoedproject ‘Zorgzaam (met) erfgoed’.
Het VAi zal de komende 49 jaar de Sint-Hubertuskerk in erfpacht nemen als archief-, bibliotheek- en kantoorruimte. Na een selectie via de Open Oproep-procedure halen ectv architecten i.s.m. Fenikx en Elise Van Thuyne de opdracht binnen.
Bouwtekeningen behoren tot de meest bevraagde bronnen in archief- en bibliotheekcollecties. De digitalisering ervan stelt echter specifieke eisen en is niet zo eenvoudig uit te voeren. Een studiedag op 18 februari brengt duidelijkheid.
KBR zet met de aankoop van drie geautomatiseerde scanners resoluut in op het digitaliseren van Belgische boeken en tijdschriften uit de 19e en 20e eeuw. Een blik achter de schermen van het digitaliseringsatelier.
Op 11 februari spreekt Michelle Caswell (UCLA) over 'feminist standpoint appraisal' in archieven. FARO blikt hierop vooruit via een interview met Els Flour van het AVG-Carhif, het archief- en onderzoekscentrum voor vrouwengeschiedenis.