Wil uw organisatie starten met het duurzaam toegankelijk maken van haar digitale content? Bent u niet vertrouwd met de uitdagingen rond digitale preservering? Kom dan op 17 september naar de eerste bijeenkomst van het praktijknetwerk Start2Preserve.
In 1999, dit jaar precies een kwarteeuw geleden, werden de eerste erkende musea bekendgemaakt. Tijd dus voor een terugblik. Wat betekent een kwaliteitslabel voor erkende musea, culturele archiefinstellingen en erfgoedbibliotheken?
Van 3 tot 9 juni is het Internationale Archiefweek, dé week waarin archieven in de schijnwerpers staan.
Hoe kijken erfgoedprofessionals vandaag naar hun eigen rol, naar die van hun instelling en van hun collega's in de sector? Geerd De Ceulaerde, doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, is benieuwd naar uw mening. Neemt u deel aan de bevraging?
Bent u op zoek naar achtergronden en inzichten over het dekoloniseren van archieven? Of over een meerstemmige aanpak? In de FARO-bibliotheek vindt u relevante literatuur.
Het archief kan nu meer en sneller scannen. Bovendien kan het ook oudere, kwetsbare boeken digitaliseren.
Een nieuwe collegagroep brengt collega's samen die ervaringen, verhalen, knelpunten en vragen delen over verschillende aspecten van beladen bibliotheekcollecties. Sluit u graag aan?
De erfgoedbibliotheek heeft vier nieuwe middeleeuwse handschriften, waarvan twee door vrouwen geschreven. De bibliotheek wil de rol van vrouwen in de handschriftproductie verder in kaart brengen.
Interesse om via het Cultureelerfgoeddecreet een kwaliteitslabel aan te vragen bij het Departement CJM? Neem deel aan het begeleidingstraject dat FARO dit voorjaar opstart.
De komende drie jaar worden 100.000 boeken vrij toegankelijk gemaakt via Google Books en via BELGICA, de digitale bibliotheek van KBR.
Wie produceert erfgoed in domeinen als architectuur, stedenbouw, bouwbedrijf en vormgeving? Waar vindt u het? Het Vlaams Architectuurinstituut vertelt er u alles over op 19 maart.
Welke acties ondernam het Lerend netwerk mondelinge geschiedenis eind 2023 en wat staat er op de planning voor dit voorjaar? In deze blog komt u er alles over te weten.