Schrijf nu in voor Krokuskriebels 2023

Kind in een museumzaal. Foto: Michał Parzuchowski via Unsplash

Met het evenement Krokuskriebels organiseren musea in heel Vlaanderen en Brussel toegankelijke en aantrekkelijke activiteiten op maat van families met kinderen tussen 0 en 14 jaar. Bij de vorige editie in 2021 namen maar liefst 96 musea deel en genoten ruim 55.000 kinderen en volwassenen van een museumbezoek.

De volgende editie van Krokuskriebels vindt plaats van 18 tot en met 26 februari 2023. Musea die families tijdens de Krokuskriebelsweek extra willen verwelkomen, kunnen zich nu aanmelden voor het evenement.

Stemmen, voorbeelden en inspiratie

Initiatiefnemer Gezinsbond en FARO organiseren voor alle musea die (willen) deelnemen een Inspiratiedag Krokuskriebels op 6 oktober 2022. Tijdens die dag besteden we veel aandacht aan stemmen en voorbeelden uit de familievriendelijke museumpraktijk én zoomen we in op families met kinderen met een beperking. Want de editie Krokuskriebels 2023 wil deze groep families in het bijzonder verwelkomen. Al te vaak denken ouders van kinderen met een beperking immers nog dat ze niet welkom zijn in musea. Aan u om hen van het tegendeel te overtuigen!

De Gezinsbond en FARO starten in samenwerking met Bamm! een coachingtraject op voor die musea die werk willen maken van een inclusieve familieactiviteit tijdens de Krokuskriebelsweek 2023. Maar daarover verneemt u meer tijdens de Inspiratiedag op 6 oktober 2022.

Alle info op een rij:

  • Wil uw museum deelnemen aan het evenement Krokuskriebels? Schrijf dan in via de website van Krokuskriebels.
  • Wil u deelnemen aan de Inspiratiedag Krokuskriebels op 6 oktober? De info over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u via de website van FARO.

Foto: Michał Parzuchowski via Unsplash

Hildegarde Van Genechten
Krokuskriebels
familie
familievriendelijk
educatie
Evenement
Studiedag