Opleiding ‘Erfgoed en onderwijs’ start in januari 2021

Ian Schneider via Unsplash

Wilt u een prikkelende erfgoedactiviteit voor kinderen en jongeren opzetten? In de opleiding Erfgoed en onderwijs maakt u kennis met handvatten om een eigen cultureel-erfgoedproject, -aanbod of -les ontwikkelen. Na deze opleiding kunt u uw eigen klas- of erfgoedpraktijk verrijken met innovatieve en creatieve erfgoedactiviteiten voor kinderen en jongeren. 

De opleiding in een notendop  

 • U krijgt een concrete toolbox om een eigen erfgoedproject uit te werken.
 • Zes lesdagen op donderdag: 28 januari, 4 februari, 4 en 25 maart, 6 mei en 17 juni 2021.
 • De sessies vinden plaats op Odisee Campus Brussel.
 • De opleiding wordt ingericht door Odisee en VIVES, in samenwerking met FARO.

Hebt u interesse om deze opleiding te volgen, maar twijfelt u nog of heeft u concrete vragen? Kom dan naar de online infosessie die plaatsvindt op donderdag 3 december om 17.00 uur. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar laura.demunter@odisee.be.

  Een voorsmaakje

  Dries Majewski van de Molse Gidsenkring volgde de opleiding Erfgoed en onderwijs. Als project koos hij voor een nieuwe ontdekkingstocht langs de Desselse bunkers en loopgraven. Tijdens de wandeling leert u de Desselse oorlogsgeschiedenis kennen. Bekijk het filmpje.

  Alle informatie over de opleiding vindt u hier. Via die link kunt u zich ook inschrijven. Meer informatie krijgt u ook bij FARO-adviseur Hildegarde Van Genechten.

  Foto: Ian Schneider via Unsplash.com

  Hildegarde Van Genechten