Let’s talk art @ Guggenheim!

Guggenheim

NYC, 2 p.m. Met een roze sticker op de borst dalen we af naar het Sackler Center for Arts Education in de kelder van het Solomon R. Guggenheim Museum. We worden ontvangen door Kim Kanatani, Director of Education; Rebecca Mir, Associate Manager Digital Media and Online Learning; Christina Yang, Director of Public Programs en Sarah Malaika, Associate Manager of Global Programs.

De Guggenheim Foundation, met musea in New York, Bilbao, Venetië en Abu Dhabi, heeft een uitgesproken globale visie maar zet eveneens sterk in op lokale dynamieken. Zo stimuleert het museum met het project 'UBS Map Global Art Initiative' de interculturele dialoog tussen kunstenaars, curatoren en het publiek via educatie, digitale media en collectievorming in verschillende regio’s: Zuid- en Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Guggenheim ziet een duidelijke tendens waarbij kunstenaars vanuit hun eigen werk een sociaal engagement en interesse in publieksparticipatie tonen. Lokaal pikt het hierop in door nauw samen te werken met kunstenaars, en zo het educatieve aanbod voortdurend te innoveren. Een bijzonder succesvol programma is ‘Learning Through Art’. Ervaren educatoren/kunstenaars werken intens samen met leerlingen van de New York public schools. Het is een procesgeoriënteerd traject maar ook de resultaten krijgen een plaats in het Guggenheim Museum.

Het Guggenheim Museum plaatst educatie duidelijk in het hart van het museum. Samenwerkingen over de verschillende museumdepartementen heen zijn hier een constante, net zoals het uitwisselen van expertise.

Lees meer:

Tinne Langens (Fotomuseum)
Lieve Raymaekers (BOZAR)

Achttien museummedewerkers trekken van 2 tot en met 6 maart voor een week naar New York. Hun opdracht? Bij de Amerikaanse collega’s op zoek gaan naar sterke visies, innovatieve praktijken en methodes. Volg hun avonturen op de voet via de FARO-website!

Hildegarde Van Genechten
publiekswerking
educatie
new york
Werkbezoek / studiereis