Krokuskriebels 2018: doet ook uw museum mee?

Krokuskriebels 2018

De negende editie van Krokuskriebels vindt plaats van 10 februari t.e.m. 18 februari 2018. De Gezinsbond trekt traditiegetrouw sterk aan de kar van dit familievriendelijk evenement waarbij musea met een specifiek gezinsaanbod tijdens de krokusvakantie expliciet worden gepromoot. Musea die willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website www.krokuskriebels.be.

FARO ondersteunt Krokuskriebels volop en biedt inspiratie en vorming aan. Tijdens de vorige Krokuskriebels-editie in 2016 bleken de activiteiten voor families met de allerkleinste kinderen bijzonder succesvol. We leidden daar onder meer uit af dat het culturele aanbod voor deze specifieke doelgroep doorgaans erg schaars is. Musea kunnen hierin duidelijk een/het verschil maken.

Buggy-tours

Daarom zet Krokuskriebels dit keer de ‘buggy-tours’ op het voorplan. Met 'buggy-tours' bedoelen we actieve rondleidingen voor ouders, grootouders en de allerkleinsten (in draagzak of buggy) tezamen. En ook het begrip ‘rondleiding’ interpreteren we hierbij breed. Musea die zin hebben om een dergelijke activiteit aan te bieden tijdens de Krokuskriebelsweek en die aan de vorming hieromtrent willen deelnemen, kunnen dit alvast signaleren.

Zo’n experiment kan alleszins een goede gelegenheid zijn voor het museum om kennis te maken met deze doelgroep en om na te gaan of dit publiek wel matcht met het museum. Of het kan ook een mooie proeftuin zijn die aanzet om te overwegen of dergelijke activiteiten structureel aan de programmatie van het museum kunnen worden toegevoegd.

Zie ook:
Krokuskriebels 2018
Kunstmusea, ook voor de allerkleinsten

Hildegarde Van Genechten