Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn 2019

Workshop erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn (c) FARO

In 2015 organiseerde FARO een eerste workshop over erfgoed en dementie. Dit initiatief groeide gestaag maar zeker uit tot de publicatie- en vormingsreeksen Erfgoed en Dementie (2015), Meer dan Erfgoed. Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn (2016) en Hoe creëer je een autismevriendelijk museum (2017).

Hierop verder bouwend zette FARO samen met verschillende partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector het programma Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn op. De kern van dit programma bestaat uit zes piloottrajecten waarmee we door trial-and-error, eigen aan het werken in de praktijk, heel wat ambitieuze uitkomsten willen bereiken die verder gaan dan eenmalige projectresultaten. U kan hierover meer lezen in de publicatie Cultureel erfgoed voor welzijn (2018).

Vormingstraject

Om de kennis die we met deze programma’s opbouwen te delen met de cultureel-erfgoed- en zorgsector bieden we in een reeks van zes workshops een breed spectrum van thema’s en methodieken aan.

Om de interactie met de lesgevers en tussen de deelnemers te bevorderen én om praktische oefeningen mogelijk te maken worden de workshops georganiseerd voor kleine groepen.

Indien u zich inschrijft voor meer dan twee workshops dan ontvangt u tijdens de laatste workshop waaraan u deelneemt gratis de publicatie Cultureel erfgoed voor welzijn.

Meer informatie over de verschillende workshops vindt u via de bovenstaande links. U schrijft snel, volledig en eenvoudig in via de website. Klik daarvoor op de workshop van uw keuze. Uw inschrijving is pas definitief na betaling. Uiteraard staan we ter beschikking voor bijkomende inlichtingen via bart.denil@faro.be of 02 213 10 87.

Foto: (c) FARO
 

Bart De Nil