Conferentie 'Cultural Heritage for Mental Health 2' wordt uitgesteld

Binnenplein Museum Dr. Guislain © Museum Dr. Guislain

De conferentie Cultural Heritage for Mental Health 2, oorspronkelijk gepland op 10 en 11 december, wordt uitgesteld naar 2022. Die beslissing is een rechtstreeks gevolg van de geldende coronamaatregelen.

Toen eerder dit jaar duidelijk werd dat een volledig 'fysieke' conferentie niet meer mogelijk was, hoopten we u lange tijd toch nog een zogenaamde 'blended' conferentie te kunnen aanbieden. Daaraan zou u zowel fysiek als online kunnen deelnemen. Het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan steken ook daar nu een stokje voor. 

Hoewel even nog werd overwogen om de conferentie volledig digitaal te laten doorgaan, zijn organisatoren FARO, Museum Dr. Guislain en Iedereen Leest van mening dat een dergelijke online conferentie niet het gewenste resultaat zou opleveren. Tijdens de eerste editie in 2018, bleek eens te meer hoe waardevol fysiek samenkomen is. Die ervaring werd nog versterkt door de unieke setting, het Museum Dr. Guislain. Dat alles zou tijdens een digitaal event volledig verloren gaan. En da's niet alleen enorm jammer maar doet ook afbreuk aan alle voorbereidingen.

Na lang wikken en wegen werd daarom besloten om de tweede editie van Cultural Heritage for Mental Health te verplaatsen naar 2022. Was u al ingeschreven voor deze conferentie? Dan ontving u van ons persoonlijk bericht. Hebt u nog verdere vragen? Neem dan contact op met de organisator van dit evenement, of stel uw vraag via info@faro.be. Meer informatie over een nieuwe datum verneemt u, net als andere praktische informatie, via deze FARO-website.

Bart De Nil
CHMH2