Neem live of online deel aan Cultural Heritage for Mental Health 2

Binnenplein Museum Dr. Guislain © Museum Dr. Guislain

Ondanks alle coronaperikelen gaat de internationale conferentie Cultural Heritage for Mental Health 2 op 10 en 11 december 2020 door. Het wordt een zogenaamde blended conferentie waaraan u fysiek of online kunt deelnemen.

In de unieke setting van het Museum Dr. Guislain ontmoet u experten uit heel de wereld en uit verschillende sectoren die, fysiek of via een webverbinding, hun onderzoek en ervaringen met u delen. Rekening houdend met de gepaste sociale afstand kunt u volop netwerken met collega's. Als kers op de taart bieden we u twee tentoonstellingen die speciaal voor deze conferentie werden samengesteld. Wacht echter niet te lang om in te schrijven, het aantal personen dat fysiek kan deelnemen aan de conferentie is beperkt.

Kunt u niet aanwezig zijn in Museum Dr. Guislain of volgt u de conferentie toch liever online? Geen probleem! U kunt de conferentie ook volledig online volgen en schrijft zich dan in als een online deelnemer. Meer informatie vindt u in de FARO-kalender.

Conferentietentoonstellingen

De eerste tentoonstelling die u op 10 en 11 december kunt bezoeken, werd samengesteld door Claire Wellesley-Smith en Marijs Boulogne. Textile heritage, slow crafts and mental health  reflecteert over textielerfgoed, trage ambachten en geestelijke gezondheid en toont onder meer het Bradford COVID-19 Stitch Journal. Dit unieke stuk, een gezamenlijke 'quilt', is gemaakt door mensen uit Bradford in Noord-Engeland. Onder leiding van Claire Wellesley-Smith werkten zij tijdens de coronacrisis samen aan een online gemeenschapsproject.

Nog te bezoeken tijdens de conferentie is Triggers, een collectie assemblages van objectverhalen die in de permanente tentoonstelling van Museum Dr. Guislain zijn geplaatst. Ze werden verzameld bij deelnemers die in aanloop naar de conferentie deelnamen aan kleine triggerevenementen in Leeds, Londen en Utrecht.

In de FARO-kalender vindt u de Engelstalige aankondiging met links naar het programma en het inschrijfformulier. Het programma is onder voorbehoud en zal pas eind november definitief zijn.

Deze conferentie is een organisatie van FARO, Museum Dr. Guislain en Iedereen Leest.

Foto: Binnenplein Museum Dr. Guislain © Museum Dr. Guislain

Bart De Nil