Het collectieplan ontrafeld: schrijf nu in voor de cursus

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience Antwerpen © FARO

Bent u bezig met het schrijven of updaten van uw collectieplan en hebt u vragen of nood aan ondersteuning? Schrijf dan zeker in voor de cursus Het collectieplan. De basis voor een efficiënt collectiebeheer. De cursus is deel van de jaarlijkse vormingsreeks ‘In Goede Handen’ en vindt plaats op 27 juni in Antwerpen.

Lesgever Sylvie Maes start met een eerder theoretisch luik dat een overzicht biedt van de noodzakelijke onderdelen van een collectieplan met de belangrijkste aandachtspunten. In de namiddag is de groep te gast in het depot van het Red Star Line Museum in Antwerpen. Er is ruimte voor al uw vragen over collectiebeleid, onder meer ook naar aanleiding van de update van het plan als voorbereiding van de aanvraag van werkingssubsidies voor de komende beleidsperiode.

De cursus is bedoeld voor beheerders van collecties in musea, archieven en erfgoedbibliotheken of van erfgoedcellen die lokale erfgoedcollecties ondersteunen. In de FARO-kalender vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

De brochures (of de downloadbare PDF) Een collectieplan schrijven? Dat doe je zo! en Naar een collectieplan in 6 stappen. Een leidraad voor bibliotheek en archief'vormen een leidraad voor de cursus.

Foto: Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Antwerpen © FARO

Anne Milkers