Wat is waarderen? Toolbox Erfgoedwaarderen.be naar Erfgoedwijzer

Wegen. Foto: Reyk via Pixabay

De voorbije maanden werd achter de FARO-schermen hard gewerkt aan een actualisering van de Toolbox Waarderen. Het geoptimaliseerde en uitgebreide dossier vindt u voortaan terug op de Erfgoedwijzer

Naast de vertrouwde inhoud vindt u in het vernieuwde dossier nu ook informatie terug over het registreren van een waardering, in overeenkomst met de Spectrum-5.0 procedure van een collectie-evaluatie. We zetten ook enkele nieuwe tools in de kijker zoals de bouwplaat voor participatief waarderen, ontwikkeld door de Erfgoedacademie Nederland in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Nederland. 

Verder in het dossier vindt u de verslagen terug van de studiedag Rationaliseren van collecties, en op de inspiratiepagina wijzen we u de weg naar de meest actuele informatie over de waarderingstrajecten in Vlaanderen.  

Wil u graag zelf een waarderingstraject in de kijker zetten en delen met het erfgoedveld? Neem dan contact met ons op zodat we ook uw praktijkvoorbeeld kunnen opnemen in de Erfgoedwijzer.

Anne-Cathérine Olbrechts