Dat kom je op 20 en 21 maart te weten tijdens het LI-MA symposium 'Transformation Digital Art 2025'. Ontdek het programma.
Dat kom je te weten op 1 april, tijdens de slotdag van het VIBE-project. Daarin lichtte de Vlaamse Erfgoedbibliotheken samen met 12 partners hun collecties boeken, tijdschriften en kranten door. Ontdek het programma en schrijf je in.
Hoe borg je het oeuvre, de archieven, documentatie en praktijken van kunstenaars? Ontdek het op 20 maart. Deel ook jouw inzichten tijdens de werksessies, en druk zo je stempel op toekomstige beleidsaanbevelingen.
Deel je ervaring op de Dag van de Mondelinge Geschiedenis die FARO op 29 april 2025 organiseert. Stuur jij een bijdrage in? Dat kan nog tot 21 januari.
Hoe zorg je ervoor dat de kennis over hoe een erfgoedcollectie tot stand is gekomen niet verloren gaat? Via interviews bijvoorbeeld, zoals je leest in deze blog over KU Leuven.
Op 17 december ontdek je in het Letterenhuis 'Inclusie avant la lettre’. Dit digitale platform is gebaseerd op het archief en de inzichten van Greet Vissers, een pionier in het inclusief theatermaken.
In oktober 2025 verzamelen Vlaamse informatieprofessionals in Antwerpen voor Informatie aan ZOO. De VVBAD lanceert een oproep voor presentaties.
Het septembernummer 2025 van faro focust op de rijkdom aan bibliothecair erfgoed in allerlei organisaties. Wil je daarover iets delen? Stuur dan zeker je voorstel in.
Op het AI4Culture-platform ontdekt u welke AI-tools u kan gebruiken in uw erfgoedwerking.
Het Red Star Line Museum ontwikkelde een ethisch kader voor privacykwesties bij interviews. Ontdek het hier.
Op zoek naar inspiratie voor Erfgoeddag 2025? Ontdek hoe (inter)nationale archieven hun sporterfgoed belichten.
Wil uw organisatie starten met het duurzaam toegankelijk maken van haar digitale content? Bent u niet vertrouwd met de uitdagingen rond digitale preservering? Kom dan op 17 september naar de eerste bijeenkomst van het praktijknetwerk Start2Preserve.