Werkt u aan een aanvraag voor werkingssubsidies op basis van het Cultureelerfgoeddecreet? Op 21 juni organiseert het Departement CJM een infosessie.
In 1970 sloot de laatste wagenmaker van Vlaanderen de deuren van zijn atelier. Het ambacht raakte in de vergetelheid. Tot nu, want met 'De Wagenmakerij in Vlaanderen' geeft Collectie Bulskampveld de wagenmaker opnieuw een plaats in het collectieve geheugen.
Met 27 zijn ze: de erfgoedcellen in Vlaanderen en Brussel. Benieuwd wie ze zijn en wat ze doen? Ontdek het op erfgoedcellen.be. De site kreeg recent een flinke opknapbeurt.
In het najaar van 2021 gaf de Vlaamse overheid de aftrap voor het Verenigingsloket, een digitaal loket waar verenigingen alle aanvragen op de juiste plek en slechts eenmaal moeten indienen. De initiatiefnemers vragen nu uw input.
Van 27 februari tot 6 maart 2022 is het opnieuw Week van de Vrijwilliger. Een mooie gelegenheid om ook alle erfgoedvrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Bijzonder aan deze editie is de samenwerking met Radio 2, voor de campagne 'Wéldoeners'.
Hoe maakt u werk van een sterk lokaal erfgoedbeleid? Onze gloednieuwe brochure 'Dromen. Denken. Doen' helpt u op weg. Ze is gratis, digitaal en helemaal op maat van lokale besturen.
De Vlaamse overheid heeft dit najaar de aftrap gegeven voor het Verenigingsloket. Dat moet een digitaal loket worden, waar verenigingen alle aanvragen op de juiste plek en slechts eenmaal moeten indienen. Het doel: het verenigingsleven vlotter en overzichtelijker maken.
Hoe ga je als gemeentebestuur om met standbeelden die verwijzen naar de collaboratie? Met die vraag werd de gemeente Zedelgem afgelopen zomer geconfronteerd.
5 december is het opnieuw de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk. Ook u kunt meewerken en zo uw vrijwilligers nog eens extra in de bloemetjes zetten. Niet toevallig is het thema 'Samen blijven schitteren'.
Op 28 oktober vond er in het Vlaams Parlement een hoorzitting plaats over het ontwerpdecreet. Ook FARO werd er bevraagd.
Zaterdag 30 april 2022 is het opnieuw en eindelijk weer tijd voor Lokale Helden! Dit evenement wil overal in Vlaanderen en Brussel een podium bieden aan aanstormend muzikaal talent. Ook musea en andere erfgoedorganisaties kunnen meewerken.
'Antwerpen Herdenkt' wil de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig houden, versterken en doorgeven. Dat gebeurt onder meer via twee projecten die zonder meer inspirerend zijn: Open Huizen en het Namenproject.