Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking.
Op 19 & 20 september 2019 verzamelen alle informatieprofessionals weer in Oostende, voor de zestiende editie van Informatie aan Zee. Een beperkte call for papers legt de nadruk op intersectorale thema's.
Hebt u altijd al meer willen weten over dat dampend bakje troost en bent u gebeten door erfgoed? Stel u dan uiterlijk 31 januari kandidaat bij het Centrum Agrarische Geschiedenis als Koffieneus.
Kampzoeker.be wordt vanaf half januari dé verzamelplaats voor alle kampen in Vlaanderen en Brussel. Ouders vinden er de plezantste kampen voor kinderen van alle leeftijden.
Staat het vinden van nieuwe invalshoeken of inspiratie voor uw erfgoedwerking op uw lijstje van goede voornemens? Dan hebben wij goed nieuws!
Het winternummer van 'faro' zoomt met een uitgebreid dossier in op ‘participatie’. Voor sommigen een zoveelste  buzzword, voor anderen de nieuwe Heilige Graal van de erfgoedwerking.
Minister Sven Gatz kent een bedrag van 1.111.000 euro subsidies toe aan projecten voor digitale collectieregistratie bij collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisaties.
Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2019 voor de vierde keer een Onroerenderfgoedprijs. Die staat opnieuw in het teken van erfgoed dat in de regel niet publiek toegankelijk is. Kandidaten kunnen zich tot en met 1 maart 2019 inschrijven.
In dit nieuwe boek krijgt u inzicht in de doelstellingen en uitkomsten van enkele piloottrajecten over cultureel erfgoed en welzijn die door FARO en verschillende partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector de voorbije maanden werden opgezet.
Met de projectoproep willen de Duitstalige en Vlaamse Gemeenschap uitwisseling en culturele samenwerking tussen beide gemeenschappen bevorderen. Een aanvraag indienen kan nog tot 21 december.
Met de nieuwe Vredesbeiaard in Abdij van Park heeft Leuven er een vijfde concertbeiaard bij. Vaste beiaardier wordt Luc Rombouts, coördinator en bezieler van deze nieuwe beiaard.
Volgende zondag, 18 november, is het Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie meer dan 300 activiteiten meemaken uit de wereld van kunst en cultuur.