In 2019 organiseren PACKED vzw, Cinema Nova, Constant vzw, de Koninklijke Bibliotheek en RoSa vzw opnieuw Publiek Domein Dag. Daarmee willen ze de problematiek rond auteursrecht en de noodzaak van het vrijwaren van het publiek domein in de verf zetten.
Eén stad, drie musea, 72 uren, zeven speelvelden en 100 professionals en amateurs uit elke sector: dat is Museomix 2018. Voor de vierde editie, op 9, 10 en 11 november in Mons, is de organisatie nog op zoek naar deelnemers.
Met die lange maar veelzeggende hashtag zijn OCE en het Vlaams Museumoverleg een sensibiliseringscampagne gestart voor meer middelen voor cultureel erfgoed in Vlaanderen. Deze campagne loopt tot 21 september.
Broedt u op een idee voor een out-of-the-box project of performance over of met uw traditie of techniek? En ziet u wel wat in een mogelijke samenwerking met een museum? Dan is deze oproep helemaal voor u!
Naast een aantal unieke ensembles gebrandschilderd glas werden recent ook drie bijzondere distilleertoestellen en vijf theaterdecors beschermd als Vlaams topstuk.
Eind juli werd groen licht gegeven voor de opname van een aantal werken uit de collecties van Musea Brugge en M - Museum Leuven op de Topstukkenlijst.
De minister van Cultuur heeft beslist om zes ontwikkelingsgerichte projecten, acht internationale projecten en vijf niet-periodieke cultureel-erfgoedpublicaties te subsidiëren voor een totaalbedrag van 925.600 euro.
Minister Sven Gatz besliste om voor een bedrag van 891.300 euro subsidies toe te kennen aan pilootprojecten voor het waarderen van cultureel erfgoed. Deze projectsubsidies werden toegekend op basis van het subsidiereglement voor pilootprojecten waarderen van cultureel erfgoed.
De Vlaamse minister van Cultuur heeft zich tot doel gesteld om de achterstanden op het vlak van collectieregistratie in de cultureel-erfgoedsector weg te werken. Een nieuw subsidiereglement voor digitale collectieregistratie moet hier concreet werk van maken.
Het Kasteel Ter Rijst in Pepingen is een unieke locatie ten zuiden van Brussel. Op uitnodiging van het departement CJM kunnen cultuurorganisaties deze culturele infrastructuur huren om er hun jaarwerking uit te bouwen.
In 2019 vieren Brussel en Vlaanderen het leven en de tijd van Pieter Bruegel. In het kader van dit Bruegeljaar 2019 lanceert de Vlaamse Gemeenschapscommissie een eenmalige projectoproep.
Minister van Cultuur Sven Gatz besliste Steltenlopen in Merchtem toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het is meteen het laatste element dat op de huidige inventaris Vlaanderen wordt geplaatst, die vanaf 2019 wordt vernieuwd.