FAAM, het virtueel museum van Vlaanderen, is open

Vrouw bekijkt smartphone met website FAAM

Het is zover: de deuren van FAAM, het virtueel museum van Vlaanderen zijn open! Sinds 12 maart kan iedereen op de website of met de app steeds nieuwe vierkante meters Vlaamse geschiedenis ontdekken.

De afgelopen drie jaar stelde de Vlaamse overheid samen met diverse partners alles in het werk om Vlaanderens grootste virtueel museum te bouwen: de brede erfgoedsector in Vlaanderen (inclusief onroerend erfgoed), Digitaal Vlaanderen, de creatieve en digitale sector en het aanstormend talent in een aantal scholen. 

Het verhaal van FAAM, of Flanders All Around Museum stopt hier natuurlijk niet. Samen met alle partners, en met de erfgoedsector in het bijzonder, willen de Vlaamse overheid FAAM verder uitbouwen via nieuwe inspirerende erfgoedbelevingen. Zo wil FAAM mensen blijven boeien en de weg wijzen naar het rijke erfgoedaanbod in heel Vlaanderen.

Neem een kijkje in FAAM.

Hoe kan FAAM uw erfgoed in de kijker zetten?

Samen met de lancering op 12 maart start er een grote promotiecampagne om FAAM onder de aandacht te brengen. Om voortdurend nieuwe wegwijzers naar uw erfgoed toe te voegen, worden er in de komende maanden enkele provinciale redactieworkshops ingepland. Tijdens die workshops worden nieuwe verhalen en thema‚Äôs verkend en wordt ingezoomd op de verdere samenwerking. Op de projectwebsite vindt u alle informatie terug over toekomstige trefdagen en ontmoetingsmomenten. 

Bron: Departement CJM

faro