Van 30 september tot 7 oktober brengt de Week van het Nederlands een ode aan de Nederlandse taal. Deze editie verkent 'gevoel en emotie' in het Nederlands.
Hebt u een hart voor taal, verhalen en mensen? Schrijft u graag, of gaat u met plezier aan de slag met lezen? Dan hebben we iets voor u!
Op 10 september is het Open Monumentendag. Onder de noemer 'Met hart en ziel' trekt de organisatie dit jaar de kaart van immaterieel erfgoed.
Kent u een organisatie of iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Tot 30 september kunt u praktijken nomineren.
Dit najaar hernemen we opnieuw de formule van de collegagroepen communicatie. Lees hier welke topics we, op uw verzoek, samen met u aansnijden.
Op zondag 25 juni bent u in het Volkskundemuseum in Brugge welkom voor een aperitiefgesprek over de toekomst van musea. FARO-collega Katrijn D'hamers modereert het gesprek.
Hebt u vakmanschap in de vingers dat u graag wil doorgeven? Of wil u zich verder bekwamen? Dan is deze beursoproep iets voor u!
Wat betekent het begrip 'immaterieel erfgoed'? In de zomer van 2023 zet Werkplaats immaterieel erfgoed een brede campagne op poten om die term bekender te maken bij het grote publiek.
Bent u een Antwerpenaar en kent u een lied, in eender welke taal, via mondelinge overdracht? Teletext, de vzw achter Het Nieuw Antwerps Liedboek, zoekt u!
Waterbeheer, biodiversiteit en bodem: deze drie thema's staan centraal in het project 'Water & Land' van CAG en KIEN. Benieuwd wat u ervan kunt leren?
Dat is de vraag die we in het gloednieuwe dossier op de Erfgoedwijzer beantwoorden. We hebben zowel oog voor taal als voor beeld.
Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, een dag in het teken van de strijd voor gelijkwaardigheid. FARO-medewerkers laten hun licht schijnen over personen die het verschil maken.