Water is van onschatbare waarde. De Week van het Water is daarom het geknipte moment om het waterrijke erfgoed in Vlaanderen in de kijker te plaatsen: hoe draagt het bij aan een meer ecologische samenleving?
Op 30 en 31 maart vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in Brussel. U maakt er kennis met verschillende ambachten, en steekt er de handen uit de mouwen.
De Vlaamse minister van Cultuur plaatste het handweven, de Mariale Ommegang in Nazareth en het jachthoornblazen op de Fürst-Pless- en Parforcehoorn op de Inventaris Vlaanderen voor het Immaterieel Erfgoed.
575.885,35 euro: zoveel trekt de Vlaams minister van Cultuur uit om 23 beurzen toe te kennen voor het doorgeven van vakmanschap in meester-leerlingtrajecten.
De Geelse Gezinsverpleging en Traditionele irrigatie in Lommel: deze twee praktijken zijn vanaf nu erkend door Unesco.
Wil u aan de slag met het audiovisueel documenteren van vakmanschap? De toolbox 'Focus Vakmanschap' geeft richting.
Een duik in het beleid en de praktijk rond het borgen van immaterieel erfgoed, ethiek en groepsdynamica: dat zijn de hoofdingrediënten van de Basiscursus immaterieel erfgoed. Starten doen we op 13 december.
Op 14 december hebben we het in de Collegagroep communicatie over de plaats van vormgeving in uw communicatiestrategie. Gratis, en met de collega's van het Vlaams Architectuurinstituut.
19 november is het Internationale Mannendag. Geen beter moment om Thijs Dekeukeleire, erfgoedconsulent Erfgoedcel Waasland en auteur van het doctoraat 'Men shaping man' te spreken over ‘mannelijkheden’.
In het maartnummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed hebben we het over het lichaam en het lichamelijke in erfgoed(werk). En dat graag samen met u. Schrijft u mee?
Dit najaar start een nieuw traject samenlezen van erfgoedverhalen. Hugo, stafmedewerker bij Erfgoedcel TERF en Sarah, leerkracht bij Ligo, getuigen over de meerwaarde ervan.
Van 30 september tot 7 oktober brengt de Week van het Nederlands een ode aan de Nederlandse taal. Deze editie verkent 'gevoel en emotie' in het Nederlands.