Jeugdbewegingen in Vlaanderen, de Sint-Leonardusprocessie van Zoutleeuw, de Hanswijkprocessie in Mechelen en de Sint-Hubertusprocessie in Elewijt zijn nu officieel erkend als immaterieel erfgoed.
Is polarisatie het buzzwoord van het moment? Ook als erfgoedwerkers nemen we het veel in de mond. Maar wat betekent het precies? En welke strategieën zijn er om met polarisatie om te gaan? Die vragen behandelen we op 4 juli.
De Week van de Biodiversiteit (18-26 mei) staat volledig in het teken van biodiversiteit. Het behoud ervan is een cruciale uitdaging. Ook erfgoedorganisaties hebben hierin een rol te spelen.
Hoe kunnen we het Groot Onderhoud zo organiseren dat de impact op de planeet zo klein mogelijk wordt? Ook dit jaar houden we hier rekening mee. En ook u kunt daar uw steentje aan bijdragen.
23 april is het Wereldboekendag, dé dag bij uitstek om Vlaanderenleestdag te organiseren. En dat leesplezier voor iedereen is weggelegd, bewijst de verhalenbundel 'Verhalen om samen te lezen'.
Water is van onschatbare waarde. De Week van het Water is daarom het geknipte moment om het waterrijke erfgoed in Vlaanderen in de kijker te plaatsen: hoe draagt het bij aan een meer ecologische samenleving?
Op 30 en 31 maart vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in Brussel. U maakt er kennis met verschillende ambachten, en steekt er de handen uit de mouwen.
De Vlaamse minister van Cultuur plaatste het handweven, de Mariale Ommegang in Nazareth en het jachthoornblazen op de Fürst-Pless- en Parforcehoorn op de Inventaris Vlaanderen voor het Immaterieel Erfgoed.
575.885,35 euro: zoveel trekt de Vlaams minister van Cultuur uit om 23 beurzen toe te kennen voor het doorgeven van vakmanschap in meester-leerlingtrajecten.
De Geelse Gezinsverpleging en Traditionele irrigatie in Lommel: deze twee praktijken zijn vanaf nu erkend door Unesco.
Wil u aan de slag met het audiovisueel documenteren van vakmanschap? De toolbox 'Focus Vakmanschap' geeft richting.
Een duik in het beleid en de praktijk rond het borgen van immaterieel erfgoed, ethiek en groepsdynamica: dat zijn de hoofdingrediënten van de Basiscursus immaterieel erfgoed. Starten doen we op 13 december.