In een nieuw leertraject delen FARO en Herita theoretische kaders, methodieken, tips, tricks en onze eigen praktijkervaringen om vrijwilligers te vinden en te blijven motiveren. Zin om mee te denken en te leren? Schrijf u vandaag nog in!
5 december is het opnieuw de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk. Ook u kunt meewerken en zo uw vrijwilligers nog eens extra in de bloemetjes zetten. Niet toevallig is het thema 'Samen blijven schitteren'.
Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de erfgoedsector. Hiervan zijn FARO, Heemkunde Vlaanderen en Familiekunde Vlaanderen zich goed bewust. Daarom zijn we op zoek naar inspirerende praktijkvoorbeelden, om die vervolgens te kunnen delen met de hele erfgoedsector. U kunt ons helpen in deze zoektocht...
Op 19 mei 2010 reikt de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met 'de Verenigde Verenigingen' de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010 uit. De prijs gaat naar een vereniging of project dat toont hoeveel kracht er uitgaat van vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel. De Prijs is een erkenning voor de...
Altijd al willen weten hoe een evenement als Erfgoeddag vorm krijgt? Grijp dan deze kans en werk als stagiair achter de schermen mee aan de organisatie van de feesteditie in 2020.
Tijdens de uitreiking van de Ultimas 2017 viel ook het burgerinitiatief OpgewekTienen in de prijzen. In de categorie 'Lokaal cultuurbeleid' kwamen zij als laureaat uit de bus.
In 2015 bestond de Vrijwilligerswet tien jaar. Precies met die verjaardag hebben federale ministers Maggie De Block en Kris Peeters gevraagd om de wet te evalueren, ook met oog voor concrete problemen op het terrein. Er ligt nu een ontwerp op tafel om de Vrijwilligerswet aan te passen. Dat...
Voor de zesde maal beloont de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met ‘de Verenigde Verenigingen’ een opvallende vrijwilligerswerking in verenigingen en/of projecten. Grijp uw kans om uw vrijwilligers te bedanken en schrijf ze nu in voor de Prijs voor het Vrijwilligerswerk . Tien genomineerden maken...
Socius, De Ambrassade en FARO namen begin dit jaar de moeilijke beslissing om OSCAR met ingang van 1 mei 2018 stop te zetten. De OSCAR-website gaat vanaf die dag offline en alle gegevens uit de bijhorende databank worden verwijderd.
Dat de combinatie vakmanschap, ambacht en erfgoed niet altijd evident hoeft te zijn, bewijst de Plantentuin aan de Universiteit Gent met hun activiteit 'Hoe maak ik een microscoop'. Geïnspireerd door de 17e-eeuwse onderzoeker Antoni Van Leeuwenhoek leert u er op Erfgoeddag uw eigen microscoop maken.