In een nieuw leertraject delen FARO en Herita theoretische kaders, methodieken, tips, tricks en onze eigen praktijkervaringen om vrijwilligers te vinden en te blijven motiveren. Zin om mee te denken en te leren? Schrijf u vandaag nog in!
Nog tot en met 8 maart is het Week van de Vrijwilliger. Een mooie gelegenheid om alle erfgoedvrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Want ook voor de cultureel-erfgoedsector zijn vrijwilligers levensbelangrijk.
FARO zet vanaf het najaar van 2012 en in het voorjaar 2013 een traject op over het vrijwilligerswerk in de cultureel-erfgoedsector. Het uitgangspunt is dat talloze vrijwilligers zich vandaag engageren voor organisaties binnen cultuur en vrije tijd in Vlaanderen.
Werkt u als erfgoedprofessional met vrijwilligers? Heeft u alle cursussen gevolgd, maar heeft u toch nog vragen over uw vrijwilligerswerking? Dan zijn deze intervisiebijeenkomsten vrijwilligerswerk helemaal voor u.
Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het cultureel-erfgoedveld. Om die vrijwilligers beter te beschermen, voerde de wet van 3 juli 2005 een verzekeringsplicht in voor de vrijwilligersorganisaties. De wet moest ervoor zorgen dat vrijwilligers beter weten wat hen te wachten staat. Ze werd dan...
Op 5 december was het de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Dat was een mooie kans om nog eens stil te staan bij het onschatbare werk van de vele vrijwilligers in onze sector. Net zoals vorig jaar heeft FARO ook meegewerkt aan deze dag.
Tijdens de expo 'BE.LAND' van Vluchtelingenwerk Vlaanderen werden vluchtelingen opgeleid tot gespreksbemiddelaars. Aan de hand van hun eigen ervaringen en de rijke tentoonstellingsinhoud gaven ze de bezoekers een gepersonaliseerde ervaring.
In het voorjaar van 2018 organiseerde FARO intervisiebijeenkomsten over vrijwilligerswerk, verspreid over heel Vlaanderen. Deze bijeenkomsten krijgen nog een staartje. Want op 5 juni organiseren we een nieuwe bijeenkomst, ditmaal in Mechelen.
Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar vindt u hen? Welke obstakels komt u zoal tegen in uw vrijwilligerswerking, en hoe gaat u daarmee om? Ter gelegenheid van de Week van de vrijwilliger lanceren we ‘Geweldig en gewild’. Deze gratis digitale bundel bevat maar liefst vijftig
Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar vindt u hen? Welke obstakels komt u zoal tegen in uw vrijwilligerswerking, en hoe gaat u daarmee om? Ter gelegenheid van de Week van de vrijwilliger lanceren we ‘Geweldig en gewild’. Deze gratis digitale bundel bevat maar liefst vijftig...