OpgewekTienen wint Ultima 2017 voor lokaal cultuurbeleid

OpgewekTienen

Tijdens de uitreiking van de Ultimas 2017 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen, viel ook het burgerinitiatief OpgewekTienen in de prijzen. In de categorie 'Lokaal cultuurbeleid' kwamen zij als laureaat uit de bus.

De Ultima voor lokaal cultuurbeleid spreekt waardering uit voor de lokale initiatieven die in Vlaanderen en Brussel door bevlogen cultuurliefhebbers genomen worden. Waardering ook voor de reeds aanwezige spelers binnen het lokale cultuurbeleid die deze initiatieven ruimte en ondersteuning geven, ze omarmen zonder ze te verstikken.

OpgewekTienen is een open en onafhankelijke burgerbeweging die de samenhorigheid versterkt en actief burgerschap stimuleert. Bedoeling is om leven en wonen in de stad Tienen zo aangenaam, sociaal en duurzaam mogelijk te maken. Ook erfgoed vormt daarbij een van de hefbomen. De burgerbeweging is ontstaan in 2009 en wordt gedragen door zo'n 140 vrijwilligers. OpgewekTienen heeft door de jaren heen tal van initiatieven op touw gezet, telkens met een stevige inzet van vrijwilligers. Zo was er bijvoorbeeld het project De Tiense Reuzen, waarmee de Tiense reuzentraditie nieuw leven werd ingeblazen. Ook de Kweikersparade, een fantastisch spektakel waaraan honderden Tienenaars hun medewerking verleenden, en het uitroepen van 10 oktober tot 'Kweikersdag', naar de bijnaam van de Tienenaars, mag OpgewektTienen ondertussen op zijn palmares zetten.

Faro