Prijs voor het Vrijwilligerswerk: oproep

Vrijwilligers

Op 19 mei 2010 reikt de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met 'de Verenigde Verenigingen' de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010 uit. De prijs gaat naar een vereniging of project dat toont hoeveel kracht er uitgaat van vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel. De Prijs is een erkenning voor de tomeloze energie van vrijwilligers die samen dingen ondernemen, zich inzetten voor anderen, activiteiten uitwerken,… Het enthousiasme van deze duizenden groepen werkt aanstekelijk én inspirerend.

Steunt uw organisatie (koepel, afdeling, club of comité) op een fantastische vrijwilligerswerking? Zetten mensen samen op een unieke manier projecten op? Tot en met 20 april 2010 kunnen verenigingen of projecten zich online kandidaat stellen. Tien genomineerden worden beloond met een sublieme avond voor hun vrijwilligers in Brussel, een korte fotopresentatie, (regionale) persaandacht én een verrassing - waarover later meer. De uiteindelijke laureaat krijgt bovendien nog een kunstwerk en een geldprijs (2.500 euro) en mag zich de laureaat van de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010 noemen. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 mei 2010 in Brussel.

Meer informatie, sfeerbeelden en een volledig overzicht van de laureaten van 2009 vindt u op de website van de Prijs voor het Vrijwilligerswerk.

Trefwoorden
Publiekswerking en participatie
Vrije tags
vrijwilligers
vrijwilligerswerk
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector
Andere sectoren