Erfgoeddag is op zoek naar helpende handen

Inspiratiesessies Erfgoeddag 2019 bij BUDA::lab Kortrijk. (c) FARO

Erfgoeddag is sinds 2001 een jaarlijks terugkerend evenement voor de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel waarbij het roerend en immaterieel erfgoed centraal staat. De organisatie van Erfgoeddag gebeurt door FARO.

In 2020 bestaat Erfgoeddag 20 jaar. Dat vieren we met een heus feestweekend: op 25 en 26 april 2020 mag het nét een tikkeltje meer zijn. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding. 

Gezocht: stagiairs of vrijwilligers

Deelnemers aan Erfgoeddag 2020 krijgen tot midden januari de tijd om activiteiten in te dienen. Daarna wordt het aanbod uitvoerig gescreend en wordt er bekeken of de activiteiten passen binnen het opzet van Erfgoeddag. Dit bekijken en herschrijven gebeurt in de maanden januari, februari en maart. Tussen midden maart en eind april zetten we volop in op de nationale communicatiecampagne. 

We zoeken in aanloop naar Erfgoeddag helpende handen. Denk daarbij aan taken als:

  • vliegende reporters,
  • steractiviteiten vertalen naar fijne content,
  • ondersteuning communicatie,
  • redactiewerk,
  • ondersteuning bij het nakijken en herschrijven van de ingediende Erfgoeddagactiviteiten,
  • ondersteunende taken,
  • meedenken over het thema van Erfgoeddag 2021 met als werktitel 'Onderwijs'.

De concrete invulling van het takenpakket gebeurt in samenspraak tussen de stagiair en de coördinatie Erfgoeddag. Laat ons weten wat u graag doet, waar u in uitblinkt of waarin u wil groeien.

Zin in?

Wij zoeken naar iemand die houdt van taal, kan werken met Office, sociaal is en zelfstandig kan werken. Stages zijn mogelijk tussen januari en april 2020. 

Lijkt het u iets om mee te draaien bij Erfgoeddag? Neem dan contact op met Tine Vandezande via tine.vandezande@faro.be of Michelle Van Meerhaeghe via michelle.van.meerhaeghe@faro.be.

Interesse in een stage in de brede cultureel-erfgoedsector? Bekijk dan hier het volledige aanbod.

Campagnebeeld Erfgoeddag 2020

Op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020 viert Erfgoeddag haar 20e verjaardag met het thema 'De Nacht'. Download de inspiratiebrochure of schrijf hier in voor de inspiratiesessies.

Foto: Inspiratiesessies Erfgoeddag 2019 bij BUDA::lab Kortrijk. (c) FARO

Michelle Van Meerhaeghe